ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Ήμουν ο κακός δαίμονας… Εν να πάει ο Συναγερμός με το κίστιμα κόντρα στο συμφέρον της χώρας;»

Αβέρωφ: «Ήμουν ο κακός δαίμονας… Εν να πάει ο Συναγερμός με το κίστιμα κόντρα στο συμφέρον της χώρας;»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, παραχώρησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, όντας καλεσμένος στην εκπομπή του Sigma «Μεσημέρι και κάτι».

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα για τον ΔΗΣΥ, τη δεύτερη Κυριακή αλλά και το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Αρχικά είπε πως «δεν θεωρώ ότι υπάρχει βαθύ ρήγμα στον ΔΗΣΥ. Περάσαμε αρκετά δύσκολα στην 47χρονη ιστορία του ΔΗΣΥ. Ας πάρουμε τα θετικά. Την συνέπεια του κόμματος. Αν κερδίσουμε αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης. Αν δεν καταφέρουμε θα αναλάβουμε την ευθύνη της υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Η θέση που υπέβαλα στο πολιτικό γραφείο ήταν και θέση που κουβέντιασα με τον ΠτΔ.

Ο ΔΗΣΥ θα είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση. Για πρώτη φορά στην ιστορία ο λεγόμενος ρυθμιστής με το 26% λέει ότι τον ρόλο μου δεν το ερμηνεύω να παζαρέψω υπουργεία. Τον ρόλο τον αναλαμβάνω στη Βουλή πρωταγωνιστικά. Χθες είχε μια τοποθέτηση η κα. Ανθούση. Εξαιρετική τοποθέτηση».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «εγώ είπα άστε τους αποστάτες στη μεριά τους. Δεν είναι αυτά τα κριτήρια που αποφασίσαμε. Δεν κρίναμε την απόφασή μας όχι στο ΑΚΕΛ και όχι στον αποστάτη. Πρέπει να πιστώνεται η πολιτική συνέπεια. Δεν μπορούμε για 12 μήνες λέγαμε. Δεν άλλαξα ούτε ένα Ν σε αυτά που έλεγα προεκλογικά. Βεβαίως και έχω άποψη. Είναι ήδη διαμορφωμένη. Το συμφέρον για τον τόπο μου. Δεν θα είναι λευκή η ψήφος μου. Ήμουν ο κακός δαίμονας στην προεκλογική εκστρατεία. Για ποιο λόγο να τηλεφωνάω και να συναντιέμαι; Να μην έχει έννοια όποιος πολιτεύεται σωστά. Εν να πάει ο συναγερμός με το κίστιμα κόντρα στο συμφέρον της χώρας μας; Θεωρώ ταπεινά ότι η ενότητα του ΔΗΣΥ είναι διασφάλιση μιας σταθερότητας».

Επιπρόσθετα είπε ότι «ανέλαβα το μερίδιο ευθύνης. Η υποψηφιότητά μου δεν ήταν ανεξάρτητη αλλά συλλογική. Υπάρχει και συλλογική ευθύνη. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Προκήρυξα εκλογές στις 11 του Μάρτη. Εάν χάσει ο υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές καλεί αμέσως παγκύπρια εκλογική συνέλευση. Στον ΔΗΣΥ δεν φοβηθήκαμε τις δημοκρατικές διαδικασίες. Εμείς ξέρουμε από εκλογές. Είναι το οξυγόνο μας. Είναι καλό να υπάρχουν υποψηφιότητες για την προεδρία του ΔΗΣΥ. Όποιος θέλει ας είναι πρόεδρος, να μιλήσουμε πολιτικά. Ο ΔΗΣΥ θα είναι και ενωμένος και στις επόμενες εκλογές θα πιάσει ποσοστά που δεν θα τα πιστεύετε. Πιστεύω ότι θα είμαι πρόεδρος του κόμματος. Το 1983 και το 2003 ο ΔΗΣΥ δεν κέρδισε εκλογές και δεν χάθηκε. Κάποιος που νοιάζεται για μια παράταξη δεν στέκεται απέναντί της».

Καταληκτικά τόνισε πως «ο Πρόεδρος παρέμβηκε 3 φορές και στήριξε τον υποψήφιο της παράταξης. Πρέπει να ψηφίσουμε με κριτήριο τι θεωρούμε καλύτερο για τον τόπο. Στήριξε με τον πολιτικό του λόγο το κόμμα μας ο Πρόεδρος. Δεν νομίζω ότι ο Αναστασιάδης είναι άνθρωπος που άγεται και φέρεται. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο από τον Πρόεδρο. Την Κυριακή δεν κρίνεται ο ΔΗΣΥ. Το μέλλον της χώρας μας θα κριθεί. Αυτά που λέγαμε προεκλογικά για τους δύο υποψηφίους ισχύουν και σήμερα. Μεταξύ αυτών θα επιλέξω τι κρίνω καλύτερο για τον τόπο μου.

Έδωσα τη μάχη ως ΔΗΣΥ για το ορθόδοξο της πολιτικής. Δεν μπορείς να είσαι κόμμα και να μην στηρίζεις τις πολιτικές που πιστεύεις. Τι σημαίνει ανεξάρτητος; Δεν υπάρχει ανεξάρτητος. Αυτό ισχύει για όλους. Οι ελεύθερα σκεπτόμενοι συναγερμικοί θα πάνε να ψηφίσουν. Έχει κριτήρια ο κόσμος. Πήραμε αποφάσεις. Με ένα σεβασμό για τη χώρα μας. Όταν παίρνω επιστολή από υποψήφιο είναι δύσκολό σου να έχεις πρόταση μπροστά σου για συμμετοχή στην Κυβέρνηση. Είναι μια πολιτική πρόταση. Για πρώτη φορά ένα κόμμα λέει όχι. Θα είμαι ρυθμιστής στη Βουλή και όχι στις καρέκλες. Μου αρέσει πάντα να μιλώ με παραδείγματα. Όταν φέρνουν σωστά νομοσχέδια και προτάσεις οι δύο υποψήφιοι θα μας έχουν δίπλα τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top