ΔΙΕΘΝΗ

Μέτρα για πρόληψη σεισμού λαμβάνονται στα κατεχόμενα

Μέτρα για πρόληψη σεισμού λαμβάνονται στα κατεχόμενα

Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων φυσικών καταστροφών κι εκτάκτων καταστάσεων αποφάσισε η νεοσυσταθείσα «επιτροπή αντισεισμικών ελέγχων» που συστάθηκε υπό τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ, ενώ η «πολιτική άμυνα» δημοσιοποίησε σήμερα κατάλογο με τους χώρους συγκέντρωσης και οδηγίες αντιμετώπισης σεισμών κι εκτάκτων καταστάσεων.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η «επιτροπή» αποφάσισε την απογραφή των «δημοσίων» κτιρίων, καθώς και την διεξαγωγή αντισεισμικών ελέγχων και ταξινόμησης όλων των «δημόσιων» κτιρίων, ξεκινώντας από τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα σχολεία.

Επίσης αποφασίστηκε να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για συνδρομή στην όλη διαδικασία των «τμημάτων» μηχανικών όλων των «πανεπιστημίων», ενώ το τ/κ επιμελητήριο πολιτικών μηχανικών θα καθορίσει τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στους ελέγχους. Παράλληλα θα ξεκινήσουν άμεσα την εκπαίδευση των ομάδων επιθεωρητών.

Της «επιτροπής» προεδρεύει ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ και συμμετέχουν υπηρεσιακοί από το γραφείο του, το «γραφείο προγραμματισμού», το «υπουργείο εσωτερικών», οι διευθυντές των «τμημάτων γεωλογίας, πολιτικού σχεδιασμού», οι πρόεδροι των επιμελητηρίων πολιτικών μηχανικών κι αρχιτεκτόνων, εργολάβων, γεωλόγων μηχανικών κά.

Στο μεταξύ, η «πολιτική άμυνα» δημοσιοποίησε σήμερα οδηγίες προς το κοινό για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση σεισμού, τονίζοντας ότι «σίγουρα δεν πρέπει να πανικοβληθείτε». Στον μακροσκελή κατάλογο οι οδηγίες κατηγοριοποιούνται στην πρόληψη, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ατομικά και στα κτίρια, κατά την διάρκεια μιας σεισμικής δόνησης και τι πρέπει να γίνει μετά τον σεισμό. Οι οδηγίες περιλαμβάνουν τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση που κατά τον σεισμό βρίσκονται σε κτίρια, ανοικτούς χώρους ή οδηγούν αυτοκίνητο.

Η δε «διεύθυνση αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και καταστροφών» (AFAD) ανακοίνωσε λίστα με τους χώρους συγκέντρωσης σε μια τέτοια περίπτωση, τις ραδιοσυχνότητες από τις οποίες μπορούν να ακούν τις σχετικές οδηγίες.

Εκπαίδευση σε καθηγητές, δασκάλους και ιατρικό προσωπικό

Ο Τζενγκίζ Ουζούν, «διευθυντής» του «τμήματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» ανακοίνωσε ότι η «πολιτική άμυνα» θα αρχίσει από την ερχόμενη εβδομάδα να εκπαιδεύει το προσωπικό όλων των σχολείων για το τι πρέπει να πράξουν σε περίπτωση σεισμού.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της συντεχνίας νοσηλευτών και μαιών, Αλί Όζγκιοτσμεν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν την εκπαίδευση για τη διαχείριση καταστροφών» και χαρακτήρισε θετική την απόφαση της «κυβέρνησης» να υποβληθούν σε αντισεισμικούς ελέγχους τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Έξω Φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

- Προεδρία ΔΗΣΥ: Υπεβαλε επίσημα υποψηφιότητα ο Δημήτρης Δημητρίου - Βίντεο

- Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων στα ταμεία των καταστημάτων - Καταγγελία για μηδενικό έλεγχο

- Χάρης Γεωργιάδης: «Αποσύρω το ενδιαφέρον μου για την προεδρία του ΔΗΣΥ, η παράταξή μας γυρίζει σελίδα»

- Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Αννίτα – «Στόχος είναι να επιστρέψει η παράταξη»

- «Αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα» - Με τρεις λέξεις ανακοίνωσε ότι δεν διεκδικεί την προεδρία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα κινητά - Φαίνεται να ρίχθηκαν από την νεκρή ζώνη

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Τρόμος στη Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιχείρησε να κάψει συναγωγή

Δημήτρης Σταρόβας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο - Φίλοι και συγγενείς ανησυχούν



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top