ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Για πόσο μαλάκες μάς περνούν;

Για πόσο μαλάκες μάς περνούν;

Το ότι μάς δουλεύουν πλέον κατάμουτρα δεν χρειάζεται κάποια βαθιά αναλυτική σκέψη για να το συνειδητοποιήσει κάποιος, αρκεί φυσικά να διαθέτει μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα και να μη ζει σε κάποιο ροζ συννεφάκι.

Όπως πχ οι hardcore υποστηρικτές της κυβέρνησης Αναστασιάδη (άμεσα ή έμμεσα έμμισθοι οι περισσότεροι) και νυν μέλη της αίρεσης Χριστοδουλίδη που απ’ το πολύ Flavor Aid που πίνουν εξακολουθούν να τον βλέπουν σαν ουρανοκατέβατο Μεσσία που δεν είχε καμία σχέση με την ίσως πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην ιστορία της Δημοκρατίας. Κάποτε κρατούσαν και κάποια προσχήματα. Σήμερα μάς λένε κατάμουτρα και ανερυθρίαστα “ναι, σας περνάμε για μαλάκες”. Ίσως επειδή είμαστε.

Τον Οκτώβριο του 2019 ο τέως πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωνε σε συνέντευξή του στο Σίγμα: “Ας εξετάσουν τις υπηκοότητες που δόθηκαν κατόπιν αιτήσεων του πρώην δικηγορικού μου γραφείου. Αν υπάρξει οποιαδήποτε περίπτωση, το επαναλαμβάνω, το υπογραμμίζω, που θα διαφανεί ότι είτε το πρώην δικηγορικό μου γραφείο είτε εγώ για ιδιοτελούς σκοπούς, έχω προβεί στην οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια εύνοιας προς οποιοδήποτε, θα υποβάλω την επομένη την παραίτησή μου». Τα ίδια πάνω κάτω επανέλαβε ένα χρόνο αργότερα σε ακόμα δύο συνεντεύξεις αλλά και σε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο (τότε που ακόμα χαρακτήριζε την κυβέρνηση “διεφθαρμένη” πολύ πριν πέσει στο ίδιο κρεβάτι με ένα πρώην μέλος της).

Fast forward στον Μάρτιο του 2023. Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος επιδίδει στο δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνέταιροι ΔΕΠΕ» και την ιδιωτική εταιρεία Imperium Services Limited κατηγορητήριο για επτά αδικήματα στο πλαίσιο της έρευνας του πρώτου σε σχέση με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων, περισσότερο γνωστό ως το μέγα σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πολίτη” πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με τις διαδικασίες ελέγχου της προέλευσης των κεφαλαίων της επένδυσης και του προφίλ κινδύνου του πελάτη/επενδυτή. Σύμφωνα με την έκθεση γεγονότων που παρέδωσαν στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο οι ερευνώντες λειτουργοί και το κατηγορητήριο που επιδόθηκε στο δικηγορικό γραφείο και την ιδιωτική εταιρεία, φέρεται να μην έχουν επιδείξει τη δέουσα επιμέλεια σε ό,τι αφορά τη διεκπεραίωση ενός αριθμού αιτήσεων για απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ στην αναφορά που συνέταξαν οι ερευνώντες λειτουργοί προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και το κατηγορητήριο που επιδόθηκε προς το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνέταιροι ΔΕΠΕ» και την Imperium Services Limited, το γραφείο φέρεται σε κάποιες περιπτώσεις να μην προχωρούσε στη συλλογή πληροφοριών και δεδομένων σχετικά με τους πελάτες, ώστε να διαπιστωθεί η πηγή των χρημάτων και κατά πόσο τα συγκεκριμένα άτομα ανήκουν στην κατηγορία των Πολιτικώς Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) ή αν βρίσκονται σε κάποιο κατάλογο κυρώσεων και απαγορεύσεων. Ενώ η ιδιωτική εταιρεία Imperium Services Limited κατηγορείται ότι δεν έχει ελέγξει την πηγή των κεφαλαίων συγκεκριμένου πελάτη και το οικονομικό του προφίλ.

Όλα τα παραπάνω σαφώς και αποτελούν λόγο παραίτησης του κ. Αναστασιάδη από τον προεδρικό θώκο αν δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια: δεν είναι πια πρόεδρος!  Φυσικά και όλα είναι θέμα τάιμινγκ. Βλέπετε πήρε αρκετά χρόνια στον Δικηγορικό Σύλλογο να αποφανθεί ότι το πρώην γραφείο του τέως ελέγχεται για παράνομες πράξεις, βασικά όσα χρειάζονται ώστε να γίνει τέως και να μην χρειαστεί να κάνει πράξη την (κούφια) δέσμευσή του και γίνει ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας που παραιτείται για λόγους ευθιξίας (εντάξει, λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα). Δεν ήξερε ο Νίκος Αναστασιάδης τα του γραφείου του όταν δήλωνε ευθαρσώς πως είναι άμωμος και αμόλυντος και ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί οτιδήποτε το μεμπτό; Ήξερε ο Νίκος Αναστασιάδης πως σε περίπτωση που επιδιδόταν τελικά κατηγορητήριο στο γραφείο του αυτό θα γινόταν μετά τη λήξη της θητείας του και μιλούσε εκ του ασφαλούς; Ο Δικηγορικός Σύλλογος περίμενε απλά να λήξει η θητεία του τέως για να επιδώσει στο (πρώην) γραφείο του το κατηγορητήριο για τα αμαρτωλά διαβατήρια ή πρόκειται για διαβολική σύμπτωση και ένα τέλειο τάιμινγκ προς όφελος του τέως;

Ρητορικά τα ερωτήματα με τις απαντήσεις να αφήνονται στην κρίση και τη φαντασία του καθενός. Μπορώ όμως να απαντήσω με σιγουριά σε ένα ακόμα: Ναι, φυσικά και μας περνούν για μαλάκες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top