ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβραδύνθηκε στο 3,9% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Απρίλιο

Επιβραδύνθηκε στο 3,9% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Απρίλιο

Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε τον Απρίλιο ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Συγκεκριμένα Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕΔΤΚ) τον Απρίλιο 2023 αυξήθηκε κατά 3,9% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,9%. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2023, σημειώθηκε αύξηση 5,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2023 ο ΕΔΤΚ είχε αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 6,1%, ενώ τον Απρίλιο του 2022 ο ΕΔΚΤ είχε αυξηθεί κατά 8,6%.

Συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2022, οι κατηγορίες Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (6,9%), Επίπλωση, Οικιακός Εξοπλισμός και Προϊόντα Καθαρισμού (6,7%) και Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (6,5%) παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές.

Σε σχέση με τον Μάρτιο 2023, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (4,2%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2023 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (14,0%), Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (8,5%) και Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (8,2%).

Οι μεγαλύτερες μεταβολές στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2022 παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Τρόφιμα-Αλκοολούχα Ποτά-Καπνός (5,8%) και Μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα (5,7%). Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η κατηγορία Ενέργεια (-2,9%) σημείωσε τη μεγαλύτερη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

«Χτενίζουν» το Μαρί για εντοπισμό του Περικλέους - Επιστράτευσαν εκσκαφέα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top