ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριήμερο Κατακλυσμού: «Τρέχουν» για κρατήσεις οι Κύπριοι - Οι επαρχίες που κατέχουν την «πρωτιά» - Επιλέγουν βουνό ή θάλασσα;

Τριήμερο Κατακλυσμού: «Τρέχουν» για κρατήσεις οι Κύπριοι - Οι επαρχίες που κατέχουν την «πρωτιά» - Επιλέγουν βουνό ή θάλασσα;

Την επίσημη έναρξη της πιο αγαπημένης εποχής του χρόνου, του καλοκαιριού, σηματοδοτεί το τριήμερο του Κατακλυσμού, με τους Κύπριους να «τρέχουν» να κλείσουν ξενοδοχεία ώστε να απολαύσουν την πρώτη τους καλοκαιρινή εξόρμηση.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Γενικός Διευθυντής του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ολιγοήμερες διακοπές μέσα στο τριήμερο του Κατακλυσμού, τονίζοντας ότι οι ξενοδόχοι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.

«Ξεκίνησαν οι κρατήσεις και όλα δείχνουν ότι το τριήμερο θα κινηθεί σε καλά επίπεδα. Υπάρχει αρκετή ζήτηση από Κύπριους», επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι αποτελεί θετικό γεγονός και η ουσιαστική τουριστική εισροή που καταγράφεται από το εξωτερικό.

Οι επαρχίες που κατέχουν την «πρωτιά» - Επιλέγουν βουνό ή θάλασσα;

Ερωτηθείς σχετικά με τις επαρχίες στις οποίες παρατηρείται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι την «πρωτιά» κατέχουν Πάφος και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και μετά ακολουθούν οι επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι, αν και κλασσικά οι περισσότεροι Κύπριοι επιλέγουν παραλιακές περιοχές για να σχεδιάσουν την εξόρμηση τους το τριήμερο του Κατακλυσμού, δεν είναι λίγοι που προτιμούν τις ορεινές περιοχές.

«Υπάρχει και αρκετή κίνηση στα ορεινά, αν και η πλειοψηφία προτιμά τα παράλια μέτωπα. Όπως φαίνεται οι Κύπριοι δεν επιλέγουν μόνο την θάλασσα αλλά και το βουνό», ανέφερε ο κ. Ρουσουνίδης.

Τι ισχύει με τις τιμές

Όσο αφορά το πόσο περίπου θα κοστίσουν οι διακοπές του τριημέρου, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι υπάρχει ευρύ φάσμα επιλογών για κάθε περίπτωση.

«Δεν μπορούμε να πούμε συγκεκριμένα τιμές, υπάρχει πλειάδα που ξεκινούν από πολύ χαμηλά ποσά πχ. από 30-40 ευρώ το άτομο την ημέρα μέχρι πολύ ψηλά ποσά. Οι τιμές διαφέρουν αναλόγως με το που θα επιλέξεις να πας», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top