ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αννίτα Δημητρίου: «Υπέρ της επέκτασης μέτρων στήριξης σε καύσιμα-ρεύμα ο ΔΗΣΥ»

Αννίτα Δημητρίου: «Υπέρ της επέκτασης μέτρων στήριξης σε καύσιμα-ρεύμα ο ΔΗΣΥ»

Υπέρ της επέκτασης μέτρων στήριξης στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα για 3 μήνες τάσσεται ο ΔΗΣΥ, αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του, Αννίτα Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, η κ. Δημητρίου αναφέρει ότι «η απότομη απόσυρση των μέτρων στήριξης στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα θα έχει συνέπειες στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις». «Τα δύο μέτρα στήριξης που αφορούν στην επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα λήγουν τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Τα περιθώρια στενεύουν», προσθέτει.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, έγκαιρα και κατόπιν μελέτης όλων των σχετικών παραμέτρων, έχει εισηγηθεί την παράτασή τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου», σημειώνει, υποδεικνύοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιτρέψει την παράταση των εν λόγω έκτακτων μέτρων στήριξης μέχρι και το τέλος αυτού του έτους».

«Προτεραιότητα πολιτικής για φέτος πρέπει να είναι η συγκράτηση του κόστους ζωής των νοικοκυριών και ο περιορισμός των συνεπειών του πληθωρισμού», τονίζει η κ. Δημητρίου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «η χρονική επέκταση των έκτακτων μέτρων για 3 μήνες, είναι εντός των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων και βοηθά στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

«Η οικονομία δεν κινδυνεύει από προσωρινά μέτρα στήριξης, αλλά από μέτρα και πολιτικές που διογκώνουν τις μόνιμες ανελαστικές δαπάνες του κράτους», καταλήγει η κ. Δημητρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αμμόχωστο - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 76χρονου που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία

Ανείπωτη τραγωδία - Βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Στην Κύπρο τυχερός του τζόκερ - Αυτό είναι το ποσό που κερδίζει



ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top