ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτερ Παγκράτιος: «Η Ιερά Σύνοδος υπονοεί ότι πέρασε από AIDS και μπορεί να είναι μεταδοτικό» - Ποια η διαφορά ιεροπράκτη και ιερουργού  

Πάτερ Παγκράτιος: «Η Ιερά Σύνοδος υπονοεί ότι πέρασε από AIDS και μπορεί να είναι μεταδοτικό» - Ποια η διαφορά ιεροπράκτη και ιερουργού   

Για τις χθεσινές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου μίλησε η Κανονολόγος-θεολόγος Αρετή Δημοσθένους στο SIGMA, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι»

«Δεν αποκλείεται να επανέλθει σε ένα μελλοντικό στάδιο και να ζητήσει πλήρη άρση. Πλέον είναι ιεροπράκτης και όχι ιερουργός», είπε συγκεκριμένα.

«Ο ιεροπράκτης είναι αυτός που μπορεί να κάνει ακολουθίες δηλαδή μπορεί να κάνει μια κηδεία, έναν αγιασμό, δεν μπορεί να κάνει άγιο ευχέλαιο, δεν μπορεί να κάνει γάμο, δεν μπορεί να κάνει Θεία ευχαριστία αλλά μπορεί να κάνει, όρθρο, εσπερινό και τρισάγιο», εξήγησε.

Μεταξύ άλλων η κυρία Δημοσθένους σημείωσε ότι «είναι χειροτονημένος και άρα θα μπορούσε να κάνει μυστήρια αλλά η απόφαση της Ιεράς Συνόδου υπονοεί ότι ο πάτερ Παγκράτιος πέρασε από τον ιό AIDS και ότι δεν έχει θεραπευτεί τελείως άρα αν υποτροπιάσει θα μπορεί αυτό να είναι μεταδοτικό»

«Η Σύνοδος για να προστατεύσει τον κόσμο και προφανώς και το σκάνδαλο που θα γινόταν αν κάποιος έλεγε ότι τον κόλλησε ο Παγκράτιος, αποφάσισε να μην κάνει κανένα μυστήριο. Θεωρώ ότι τα πράματα στην εκκλησία είναι αυστηρά», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top