ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση κερδοφορίας της Eurobank λόγω αρνητικής υπεραξίας από Ελληνική Τράπεζα

Ενίσχυση κερδοφορίας της Eurobank λόγω αρνητικής υπεραξίας από Ελληνική Τράπεζα

Ενίσχυση της κερδοφορίας της Eurobank έδωσε η Ελληνική Τράπεζα, με τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο να παρουσιάζει στα βιβλία του κέρδη €111 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2023, λόγω αρνητικής υπεραξίας από την αγορά μεριδίου 29,2% της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Κύπρου.

Η Eurobank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη €447,5 εκατ. για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, εκ των οποίων τα €111 εκατ. προέρχονται από την αρνητική υπεραξία που δημιουργήθηκε από την συναλλαγή.

Αν και η τράπεζα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, η αρνητική υπεραξία δημιουργείται από την εύλογη αξία της Ελληνικής Τράπεζας σε σχέση με το τίμημα που κατέβαλε η Eurobank. Σημειώνεται ότι με βάση τη χθεσινή τιμή της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ, η Eurobank παρουσιάζει απόδοση επένδυσης 75%. Η Eurobank κατέβαλε συνολικά €128,6 εκατ. για να αποκτήσει το 29,2% των μετοχών της Ελληνικής, με το μερίδιο αυτό να αντιστοιχεί σε €225,4 εκατ.

Η Eurobank εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας τον Ιούλιο του 2021, αποκτώντας ποσοστό 9,9% που κατείχε η Third Point Hellenic Recovery Fund, έναντι €32,6 εκατ. (€0,80 ανά μετοχή), ενώ με την ίδια αξία αποκτήθηκε ένα πρόσθετο μερίδιο 2,7% στη συνέχεια.

Την 1η Δεκεμβρίου, η Eurobank απέκτησε από τη Wargaming ποσοστό 13,41% στην Ελληνική έναντι €70 εκατ., δηλαδή σε τιμή €1,26 ανά μετοχή, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου, είχε ανακοινωθεί συμφωνία με την Senvest Management LLC για απόκτηση ποσοστού 3,2% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας με τίμημα €16,74 εκατ. δηλαδή €1,26 ανά μετοχή.

Οι εποπτικές εγκρίσεις για την απόκτηση του ποσοστού της Wargaming δόθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, με την Eurobank να καθίσταται και επίσημα ο μεγαλομέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας με συμμετοχή 29,2%. Ακολουθεί η Demetra Holdings Plc με 21,3%, η Poppy Sarl η οποία ανήκει σε επενδυτικά ταμεία που διαχειρίζεται η Pimco, ενώ η συμμετοχή της Wargaming Group πλέον περιορίζεται σε 6,8%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΚΕ: «Πρωτοβουλία Ιορδανίας-ΚΔ για δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης στην Κύπρο»

Σημαντική άνοδος τιμών κατοικιών στην Κύπρο λόγω ζήτησης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top