ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: «Kάποια μέλη της Κυβέρνησης παρουσιάζονται ως να έχει λυθεί το Κυπριακό»

Λιλλήκας: «Kάποια μέλη της Κυβέρνησης παρουσιάζονται  ως να έχει λυθεί το Κυπριακό»

Ο ΠτΔ παραγνώρισε Εθνικό Συμβούλιο και Συμβούλιο Αρχηγών δήλωσε ο Γ. Λιλλήκας

Το Εθνικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Αρχηγών “έχουν ουσιαστικά παραγνωριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα σε μια φάση κατά την οποία οι πληροφορίες που έρχονται κοντά μας είναι πλήρως αντιφατικές”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος είπε ότι “ως Συμμαχία Πολιτών η ενημέρωση που έχουμε για το Κυπριακό προέρχεται από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων αλλά και από τις δηλώσεις των Τ/κ πολιτικών ή της τουρκικής ηγεσίας”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “κάποια μέλη της Κυβέρνησης παρουσιάζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι προβάλλοντας προβλήματα που προκύπτουν στις συνομιλίες κάποια άλλα μέλη παρουσιάζονται υπέρμετρα αισιόδοξοι και περίπου συμπεριφέρονται ως να έχει λυθεί το Κυπριακό και το πρόβλημα είναι πώς θα πείσουμε τον κυπριακό ελληνισμό να αποδεχτεί την λύση”.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, “από πλευράς της τ/κ ηγεσίας, διαπιστώνουμε από τις δηλώσεις της, ότι παραμένει σταθερή στις πάγιες διαχρονικές της θέσεις είτε αφορά τις εγγυήσεις από μέρους της Τουρκίας είτε αφορά την εκ περιτροπής προεδρία, είτε αφορά το θέμα των εποίκων είτε όσον αφορά τα δικαιώματα του `χρήστη` των περιουσιών της πατρίδας μας”.

Ως Συμμαχία Πολιτών, είπε ο Πρόεδρος της, “ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά ότι το στάτους κβο, η παρούσα κατάσταση, είναι και άδικη και απαράδεκτη, και για μας δεν μπορεί να αποτελέσει την λύση του Κυπριακού”.

“Επιβάλλεται να λυθεί το Κυπριακό, η λύση του όμως για να έχει νόημα θα πρέπει να ανατρέπει τα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής γιατί λύση η οποία εδράζεται και νομιμοποιεί τα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας σε καταστροφή”, είπε καταλήγοντας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top