ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου η συζήτηση του προϋπολογισμού 2024 στη Βουλή

Στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου η συζήτηση του προϋπολογισμού 2024 στη Βουλή

Το τριήμερο 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Βουλή.

Σύμφωνα με προκαταρκτικό πρόγραμμα, η συζήτηση για τους προϋπολογισμούς στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αρχίζει τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού.

Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών θα βρεθεί αργότερα την ίδια ημέρα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Ο Υπουργός Οικονομικών κατέθεσε τον προϋπολογισμό στην Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου στις 4 Οκτωβρίου και αυτός κατατέθηκε επίσημα στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 5 Οκτωβρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη των διαδικασιών για συζήτησή του και ψήφισή του μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός με δημοσιονομικό πλεόνασμα που ανέρχεται στο 2,2% του ΑΕΠ και πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,6% του ΑΕΠ.

Παρουσιάζει έσοδα που ανέρχονται σε €9.892 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 9,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι δαπάνες (εξαιρουμένων των δαπανών για την αποπληρωμή δανείων και Επενδύσεων) αναμένεται να αυξηθούν κατά 17,7% και να φτάσουν τα €10.584 εκατομμύρια.

Το σύνολο των δαπανών του κρατικού Προϋπολογισμού του 2024 (περιλαμβανομένων των αποπληρωμών δανείων, τόκων και επενδύσεων) ανέρχεται σε €13.040,7 εκ. Η κατανομή των δαπανών στις τρεις βασικές κατηγορίες δαπανών έχει ως ακολούθως, (α) δαπάνες Παγίου Ταμείου €4.340,8 εκ., (β) Τακτικές δαπάνες €7.221,1 εκ., και (γ) Αναπτυξιακές δαπάνες €1.478,8 εκ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top