ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιεροσυλία: Βάνδαλοι «ξήλωσαν» όλα τα χερούλια από τάφους σε νεκροταφείο στην Λάρνακα - Όσα αναφέρει ο Δήμαρχος στο «Τ»

Ιεροσυλία: Βάνδαλοι «ξήλωσαν» όλα τα χερούλια από τάφους σε νεκροταφείο στην Λάρνακα - Όσα αναφέρει ο Δήμαρχος στο «Τ»

Δεν άφησαν χερούλι για χερούλι στους τάφους Νεκροταφείου στην Λάρνακα. 

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης (31/10), πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο Λιβαδιών στη Λάρνακα, για να ανάψουν τα καντήλια συγγενών τους και να φροντίσουν τους τάφους, διαπίστωσαν ότι όλοι οι τάφοι είχαν λεηλατηθεί και είχαν κλαπεί τα μπρούντζινα χερούλια από όλους τους τάφους.

Βάνδαλοι ξήλωσαν όλα τα χερούλια από τους τάφους, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να υποστούν ζημίες.

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών, κ. Μάριος Αρμένης, μίλησε στο ThemaOnline τονίζοντας την ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης στην περιοχή και καταδικάζοντας καθε είδους βανδαλισμού πόσο μάλλον την ασέβεια προς τους νεκρούς.

«Είναι απαράδεκτο, απαράδεκτο. Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και απαιτούμε από την Αστυνομία καλύτερη αστυνόμευση και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο στα κοιμητήρια μας όσο και στο Δήμο μας. Συχνά γίνονται τέτοιοι βανδαλισμοί.Είμαστε ένας μεγάλος Δήμος περίπου 9.000 κάτοικοι, έχουμε περιφερειακά σχολεία που έρχονται από 8 διαφορετικές κοινότητες, θέλουμε καλύτερη εξυπηρέτηση από την αστυνομία. Τέτοιου είδος βανδαλισμοί στα κοιμητήρια μας, δείχνουν ότι δεν σεβόμαστε τους ίδιους τους νεκρούς μας και είναι απαράδεκτο. Εκεί είναι θαμμένοι οι γονείς, παππούδες μας, προπάπποι μας, τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας. Είναι απαράδεκτο απαράδεκτο απαράδεκτο. Καλούμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Για τέτοιου είδους βανδαλισμούς χρειαζόμαστε την βοήθεια τους. Να μας αναφέρουν έστω και ανώνυμα, αν πέσει στην αντίληψη τους κάτι, εάν δουν κάτι σημαντικό το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση τέτοιων βανδαλισμών. Πριν λίγο καιρό μας έκοβαν τα δέντρα. Αναφέρω για ακόμα μια φορά, ότι απαιτούμε από την Αστυνομία καλύτερη αστυνόμευση και για αυτό το λόγο ζητήσαμε και συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης για να συζητήσουμε και αυτό το θέμα πέρα από τα υπόλοιπα».

Η Αστυνομία ενημερώθηκε μετά από καταγγελία πολίτη για τους βανδαλισμούς και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Μέσα σε λίγες ώρες η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και φέρεται να ομολόγησαν την πράξη τους. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται ο καύσωνας: Μετά την πορτοκαλί, κίτρινη προειδοποίηση - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Αποκοπές λόγω...υπερπληρωμών στο επίδομα τέκνου: Εξοργισμένοι πολύτεκνοι και μονογονιοί - Ξεκαθαρίζει αρμόδιος στο «Τ»

Δίνει «μάχη» το αγοράκι που υπέστη ηλεκτροπληξία - Έπαιζε δίπλα από ηλεκτρική σκούπα

Διενεργήθηκε η νεκροτομή στον άτυχο 64χρονο - Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις

Masterchef: Tρελά πανηγύρια για την 26χρονη Λεμεσιανή Χριστίνα Χριστοφή - Πέρασε στον τελικό

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: O δούκας του Ουέστμινστερ έβαλε σήμερα... βέρα στο δεξί



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ - Σαρλ Μισέλ - Συζητήθηκε το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης Ιουνίου

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ - Σαρλ Μισέλ - Συζητήθηκε το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης Ιουνίου

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top