ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσπαθούν να μας πείσουν για ανάπτυξη με 40% ανεργία στους νέους!

Προσπαθούν να μας πείσουν για ανάπτυξη με 40% ανεργία στους νέους!

50.000 θέσεις εργασίες χάθηκαν μεταξύ 2012-2014

Μπορεί οι κυβερνώντες να χαριεντίζονται στα κανάλια για τα επιτεύγματα τους στην οικονομία, όμως υπάρχουν αριθμοί και στοιχεία, τα οποία είναι πραγματικά αμείλικτα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης», 240.000 άνθρωποι ή το 27,8% κατά το 2014, ζούσαν με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Βαρύ τίμημα πληρώνουν οι γυναίκες στις οποίες το εν λόγω ποσοστό έφτασε το 2013 στο 28,8% και στους άντρες το 27,5%.

Παράλληλα, η μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν το 50% των εγγεγραμμένων ανέργων.

Την κρίση φαίνεται ότι την νιώθουν καλά στο πετσί τους ιδιαίτερα οι νέοι στους οποίους η ανεργία κυμαίνεται κοντά στο 40% σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ε.Ε., ο οποίος για το 2013 ήταν 23,4%.  

Πρωτιά φαίνεται να έχει η Κύπρος και στην μείωση απασχόλησης με 5,1% σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε., που κινήθηκε στο 0,4%

Τέλος, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου κατά την περίοδο 2012-2014, 50.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν.

Με άλλα λόγια, η πραγματική οικονομία νοσεί σοβαρά.. όμως δεν συντρέχει λόγος να ανησυχείτε, αφού όπως διαλαλούν τα διάφορα παπαγαλάκια ήρθε η ανάπτυξη…

Τάσος Χριστοδούλου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top