ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την έναρξη έρευνας με αφορμή το βιβλίο «Κράτος Μαφία»

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την έναρξη έρευνας με αφορμή το βιβλίο «Κράτος Μαφία»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε την Παρασκευή σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την ενεργοποίηση διαδικασίας έρευνας για το περιεχόμενο του βιβλίου του Μακάριου Δρουσιώτη, «Κράτος Μαφία».

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, άκουσα σήμερα το πρωί, τον Επίτροπο κατά της Διαφθοράς, κ. Χάρη Πογιατζή, να επιβεβαιώνει ότι ουσιαστικά έχει ενεργοποιηθεί  η διαδικασία της έρευνας για το περιεχόμενο του βιβλίου του κ. Μακάριου Δρουσιώτη ‘Κράτος Μαφία’», αναφέρει ο τέως Πρόεδρος.

Στη γραπτή δήλωση υπενθυμίζεται ότι και ο κ. Αναστασιάδης είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Επίτροπο και την Αρχή κατά της Διαφθοράς, ημερομηνίας 29/11/2022, την ταχύτερη διεξαγωγή έρευνας για διερεύνηση των προβαλλόμενων ισχυρισμών.

«Σεβόμενος του Νόμους και τις διαδικασίες μιας εν εξελίξει έρευνας, αποφεύγω ενσυνειδήτως να τοποθετούμαι εις όσα εμμονικά και εσκεμμένα προβάλλουν κάποιοι καθημερινά, προκειμένου να εμπεδώσουν ως αληθή τα όσα κακόβουλα και συκοφαντικά περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο», προστίθεται.

Ο τέως Πρόεδρος σημειώνει ότι θεωρεί καθήκον του να συμβάλει με τεκμηριωμένα στοιχεία ώστε η Επιτροπή με ασφάλεια να καταλήξει στο δικά της συμπεράσματα.

«Θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά πως επιφυλάσσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου να κινηθώ δικαστικά εναντίον όσων προέβαλαν, προβάλλουν ή υιοθετούν ανάλογους συκοφαντικούς ισχυρισμούς», καταλήγει στην γραπτή του δήλωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top