ΔΙΕΘΝΗ

Αιχμηρή κριτική στον Σούνακ – Προσπαθεί να υποβαθμίσει το διπλωματικό «φάουλ» απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη

Αιχμηρή κριτική στον Σούνακ – Προσπαθεί να υποβαθμίσει το διπλωματικό «φάουλ» απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη

Συνεχίζονται οι επικρίσεις προς το πρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού, για τους χειρισμούς του κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει σημασία και η απάντηση του Μουσείου της Ακρόπολης. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων».

Η συζήτηση συνεχίζεται και στη Βρετανία. Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να βάλει τέλος στη διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μία ημέρα αφότου κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι διόγκωνε το θέμα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν σήμερα στο Γκίλφορντ και απαντώντας στις πιεστικές ερωτήσεις που δεχόταν, επέμεινε ότι επικεντρώνεται σε ζητήματα που έχουν σημασία για τους ψηφοφόρους και αρνήθηκε να πει περισσότερα για τη διαμάχη που έχει επιδεινώσει τις σχέσεις του με έναν διεθνή σύμμαχο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν όλα τα δημοσιεύματα.

Ο υπ. Ασφαλείας αρνήθηκε να πει αν ο Σούνακ είχε δίκιο

Νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Ασφαλείας βρέθηκε στα στούντιο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης και αρνήθηκε να πει ότι ο κύριος Σούνακ είχε δίκιο που ακύρωσε τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του. Επέμεινε βέβαια στη θέση της βρετανικής κυβέρνησης για το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ηγετών, ενώ η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ξέρουμε ότι είναι κάθετη σε αυτό. Δεν δόθηκε ποτέ δέσμευση για μη αναφορά στο πάγιο ζήτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο υπουργός Ασφάλειας παραδέχθηκε ότι φυσικά και ο κύριος Μητσοτάκης ήταν επόμενο να ζητήσει να επανενωθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Αντιπολίτευση και δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως κάθε Έλληνας πρωθυπουργός θέτει θέμα γλυπτών

Το θέμα έχει υποχωρήσει στον βρετανικό Τύπο, αλλά τα άρθρα γνώμης είναι πολυπληθή. Είναι όλα επικριτικά όλα. Σε ένα από αυτά μάλιστα, ο πρώην υπουργός Ευρώπης, ο Ντένις Μακσέιν, έγραψε πως κάθε Έλληνας πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού που έχει επισκεφθεί τη βρετανική πρωτεύουσα έχει ζητήσει να επιστρέψουν τα γλυπτα. Και γράφει συγκεκριμένα «φυσικά και ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάμβανε το ζήτημα και ο κ. Σούνακ θα μπορούσε ευγενικά να αρνηθεί κι εκεί θα τελείωνε».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top