ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Ένοχοι πέντε έφηβοι για τη δολοφονία οδηγού ταξί – Ανήλικη τον είχε κατηγορήσει για βιασμό

Σουηδία: Ένοχοι πέντε έφηβοι για τη δολοφονία οδηγού ταξί – Ανήλικη τον είχε κατηγορήσει για βιασμό

Τέσσερα αδέλφια που είναι στην εφηβεία και ένα 15χρονο κορίτσι καταδικάστηκαν από δικαστήριο στη Σουηδία για τη δολοφονία ενός άνδρα τον οποίο η κοπέλα είχε κατηγορήσει για βιασμό.

Το θύμα ήταν ένας οδηγός ταξί που βρέθηκε τον Μάρτιο απαγχονισμένος σε φυσικό καταφύγιο στην κεντρική Σουηδία.

Δικαστήριο στην Ουψάλα διαπίστωσε ότι, λόγω των προηγούμενων καταγγελιών που αφορούσαν το κορίτσι, ο οδηγός είχε παρασυρθεί εκεί με την υπόσχεση για σεξ. Οι δράστες φαίνεται ότι τον ακινητοποίησαν και τον σκότωσαν.

Το πτώμα βρέθηκε μια εβδομάδα αργότερα κρεμασμένο από δέντρο. Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δολοφόνοι του προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον θάνατο ως αυτοκτονία.

Ο μεγαλύτερος αδελφός, που τότε ήταν 18 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι -όλοι ανήλικοι κατά τη δολόφονία- καταδικάστηκαν σε τρία έως τέσσερα χρόνια εγκλεισμού σε ίδρυμα για νεαρούς παραβάτες.

Τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια κρίθηκαν ένοχα για φόνο. Για το κορίτσι και τον φίλο της, που ήταν 15 ετών, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος και έτσι καταδικάστηκαν για συνέργεια στη δολοφονία.

Παρόλο που όλοι οι πέντε έφηβοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους, το δικαστήριο τους καταδίκασε βάσει έμμεσων στοιχείων που προέβαλαν οι εισαγγελείς, αναφέρει το BBC.

Η εισαγγελία παρουσίασε τα μηνύματα μεταξύ των εφήβων ως απόδειξη σχεδίου δολοφονίας.

Στις 20 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες πριν από την εξαφάνιση του θύματος, η κοπέλα έγραψε σε μια φίλη της: «Τα αδέρφια του θα συναντήσουν τον βιαστή μου». Ένας από τους αδελφούς έγραψε: «Πρέπει να το κάνουμε την Παρασκευή [την ημέρα της δολοφονίας]», και αδελφός του απάντησε: «ΟΚ».

Μετά τη δολοφονία, ένας από τους αδελφούς χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο του θύματος για να μεταφέρει χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η κοπέλα αρνήθηκε ότι γνώριζε ότι τα αδέλφια σκόπευαν να σκοτώσουν τον άνδρα, λέγοντας ότι πίστευε ότι απλώς θα τον ξυλοκοπούσαν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top