ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Καμία νέα απελευθέρωση ομήρων αν δεν τελειώσει ο πόλεμος

Χαμάς: Καμία νέα απελευθέρωση ομήρων αν δεν τελειώσει ο πόλεμος

Αξιωματούχος της Χαμάς σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ανέφερε ότι δεν θα απελευθερωθούν ισραηλινοί όμηροι αν δεν υπάρξει συνολική κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων, σύμφωνα με το Reuters.

Ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο Σαλέχ Αλ-Αρούρι, δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους αν δεν τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Σύμφωνα με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, οι εναπομείναντες όμηροι είναι Ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες που υπηρετούσαν στον ισραηλινό στρατό.

Συνεχίζοντας, ο Αλ-Αρούρι διευκρίνισε ότι, για να απελευθερωθούν οι εναπομείναντες Ισραηλινοί όμηροι, θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει πλήρης κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Προειδοποίηση Μακρόν

 

Την ίδια στιγμή, την έντονη ανησυχία του για την επανέναρξη των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επεσήμανε πως μεταβαίνει στο Κατάρ για να συνδράμει τις προσπάθειες επανέναρξης της εκεχειρίας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, ο Μακρόν είπε ότι η κατάσταση απαιτεί διπλασιασμό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας εκεχειρίας διαρκείας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Ο Μακρόν κάλεσε επίσης το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του ως προς την Χαμάς: «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους και ο τελικός τους στόχος: η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός; Αν αυτός είναι ο στόχος τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια», είπε.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος των ζωών Παλαιστινίων…Ας έχουμε όλοι καθαρό μυαλό«, κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ζουν με την σύνταξη του συζύγου της και δεν μπορεί να αγοράσει ακουστικό βαρηκοΐας - Ανάγκη για βοήθεια

Υπόθεση Θανάση: Απαντά στον Γ. Εισαγγελέα η κυρία Ανδριάνα – «Κάνει πώς δε γνωρίζει… είναι λάθος άτομα σε συγκεκριμένες θέσεις»

Πώς πρέπει να συμπληρώσεις την φορολογική σου δήλωση - Αναλυτικά η διαδικασία και όσα πρέπει να ξέρεις

Νέα απάτη με παραπλανητικά μηνύματα - Προειδοποιεί το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσίων

Κυρώσεις άνω του €1,5 εκατ. σε έξι χρόνια για τα προσωπικά δεδομένα - Πόσα παράπονα εξετάστηκαν



Έβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

Έβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

17 ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ οι ψηφοφόροι αναμένουν να ακούσουν κάτι ουσιαστικό από τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, αυτό το οποίο εισπράττουν είναι απλά ένα κλίμα τοξικό, με στόχο τον εντυπωσιασμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top