ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη η Λευκωσία για αξιοποίηση ευκαιριών για το Κυπριακό - Παραμένει η κατάσταση σε Αγ. Δομέτιο και Πύλα

Έτοιμη η Λευκωσία για αξιοποίηση ευκαιριών για το Κυπριακό - Παραμένει η κατάσταση σε Αγ. Δομέτιο και Πύλα

Γνωρίζω πολύ καλά τί επιδιώκουμε μέσα απο τις διαπραγματεύσεις και οποιαδήποτε ευκαιρία μου δίνεται να είστε σίγουροι ότι θα την αξιοποιήσω, διαμήνυσε το ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλοντας να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η δική μας πλευρά γνωρίζει τί ακριβώς επιδώκει, επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι ανοικτός στην οποιαδήποτε πρόσκληση, συνάντηση με τον Ερσιν Τατάρ.

Την ίδια ώρα, η Λευκωσία βρίσκεται στο περίμενε σε ότι αφορά στην αντίδραση της τουρκικής πλευράς για διορισμό Απεσταλμένου για το κυπριακό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόκεται για γυναίκα προερχόμενη απο χώρα της Λατινικής Αμερικής. Οι προηγούμενες προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ για διορισμό Απεσταλμένου έπεσαν στο κενό, αφού η τουρκική πλευρά δεν έκανε αποδεκτή την επιλογή του Αντόνιο Γκουτέρες για την Αυστραλή πολιτικό, με τη δικαιολογία ότι προέρχεται απο χώρα της κοινοπολιτείας. Η τουρκική πλευρά δεν θέλει ούτε να ακούσει για Απεσταλμένο προερχόμενο απο χώρα της ΕΕ.

Η τουρκική πλευρά συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες με το πιό πρόσφατο παράδειγμα τον Άγιο Δομέτιο, αλλά και τη στασιμότητα που παρατηρείται με τα έργα στην Πύλα.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο Αλιμ Σιντίκ ανέφερε πως "η κατάσταση στην Πύλα και στον Άγιο Δομέτιο παραμένει η ίδια" ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες απο πλευράς ΗΕ για αποκατάσταση του status quo.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αλωνίζουν την Κύπρο τα κομματικά επιτελεία - Υποψήφιοι και Κομματάρχες σε ρόλο influencers

Ένσταση Γεν. Ελεγκτή: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου - Όλα ανοιχτά για τη συνέχεια της υπόθεσης για παύση του

FTI: Πώς επηρεάζεται ο τουρισμός στην Κύπρο μετά την χρεοκοπία του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού - Τι γίνεται με τις κρατήσεις

Σκηνές τρόμου στη Λεμεσό: Αλλοδαπός έβγαλε μπαλτά στη μέση του δρόμου και επιτέθηκε σε ομοεθνείς του

Lady Gaga: Είναι έγκυος η τραγουδίστρια; Τι απάντησε η ίδια μέσω TikTok για τις φήμες που «φούντωσαν»

Scorpios Music Bar: Επέστρεψαν με summer edition οι γυναίκες που έγιναν viral στο TikTok - Δείτε βίντεο



Τζο Λόου: Όχι πια συμπατριώτης μας – Του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα από το Υπουργικό

Τζο Λόου: Όχι πια συμπατριώτης μας – Του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα από το Υπουργικό

Την επικύρωση της απόφασης της Ανεξάρτητης Επιτροπής Εξέτασης Αποστέρησης Υπηκοότητας για αφαίρεση της κυπριακής υπηκοότητας του Τζο Λόου, προχώρησε σήμερα Τετάρτη (05/06) το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top