ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Από t-shirts μέχρι... ασημένια μεταλλικά γεννητικά όργανα - Ο Τραμπ «σαρώνει» και οι έμποροι τρίβουν τα χέρια τους

ΗΠΑ: Από t-shirts μέχρι... ασημένια μεταλλικά γεννητικά όργανα - Ο Τραμπ «σαρώνει» και οι έμποροι τρίβουν τα χέρια τους

Καλπάζει η φαντασία των καταστηματαρχών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ με τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών να είναι σε εξέλιξη και τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να... αλωνίζει στις δημοσκοπήσεις.

Με την εμπορευματοποίηση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ ασχολείται σε άρθρο του το CNN επισημαίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων κάνουν πράξη φαεινές και ιδιαίτερα προχωρημένες ιδέες που μπορεί να τους αποφέρουν χρήματα.

Για παράδειγμα, τα T- shirts ή οι κούκλες Τραμπ είναι ορισμένα από τα αντικείμενα που έχουν γίνει ανάρπαστα σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες, όπως η Βιρτζίνια, ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι καταστηματάρχες που έχουν πιο προωθημένες ιδέες: όπως τα ασημένια μεταλλικά γεννητικά όργανα του Τραμπ, αν και η τιμή τους δεν είναι ιδιαίτερα προσιτή. Το μικρό μέγεθος κοστίζει 75 δολάρια, ενώ το μεγαλύτερο 125 δολάρια.

Όπως επισημαίνει το CNN, στο «Boones Mill» της Βιρτζίνια, μπορεί κανείς να θαυμάσει το εύρος της ανθρώπινης δημιουργικότητας σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο.

Υπάρχουν καταστήματα με ασημένιους μεταλλικούς όρχεις που είναι τυλιγμένοι σε προστατευτικό διαφανές πλαστικό.

«Αυτά είναι τα γεννητικά όργανα του Τραμπ», εξηγεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Γουάιτι Τέιλορ και προσθέτει: «Το μικρότερο σετ κοστίζει 75 δολάρια και το μεγαλύτερο, 125 δολάρια».

trump_koukles

Υπάρχουν δεκάδες καταστήματα σε όλη τη χώρα που πωλούν αντικείμενα για τον Τραμπ που μπορεί για πολλούς να σοκάρουν. Με στόχο να κάνουν χρυσές δουλειές, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προωθούν περίεργα αντικείμενα για τον τέως πρόεδρο, προκειμένου να διαβεί εκ νέου το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Μετά τις εκλογές στην Αϊόβα την Τρίτη, όπου θριάμβευσε ο Τραμπ, σειρά έχει τώρα το Νιου Χάμσαϊρ. Στις 23 Ιανουαρίου, τα μέλη των Ρεπουμπλικανών καλούνται να επιλέξουν στην αμερικανική πολιτεία τον εκλεκτό τους, με τον Τραμπ να αναμένεται να επικρατήσει και στις δεύτερες προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος. Αυτή τη φορά όμως δεν αναμένεται να θριαμβεύσει, σύμφωνα πάντα με τους δημοσκόπους.

Στην Αϊόβα, ο Τραμπ επικράτησε με ποσοστό 51%, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, έκανε την έκπληξη «τρώγοντας» την δεύτερη θέση με 21,2%, από την πρώην πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, η οποία τελικά απέσπασε ποσοστό 19%, ενώ τέταρτος ήρθε ο Βίβεκ Ραμασουάμι με 7,7%.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κούρσα, καλώντας τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν την υποψηφιότητα Τραμπ.

Το αποτέλεσμα της κάλπης στην Αϊόβα έδειξε ότι ο Τραμπ δεν είναι απλώς το φαβορί για το χρίσμα, αλλά έχει αναδειχθεί σε αήττητο αντίπαλο. Το εύρος της νίκης του αποτελεί ρεκόρ για υποψήφιο. Η νίκη του αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι θα σταθούν στο πλευρό του, ότι και να γίνει.

Ευχάριστη είδηση για το «στρατόπεδο» Τραμπ αποτελεί επίσης η δεύτερη θέση του Ρον ΝτεΣάντις, στην Αϊόβα με τον κυβερνήτη της Φλόριντα να διαψεύδει τους δημοσκόπους που έδιναν τη δεύτερη θέση στη Χέιλι.

Το γεγονός αυτό πάντως δείχνει ότι οι «αντιτραμπικοί» Ρεπουμπλικανοί δεν έχουν καταλήξει στον καταλληλότερο αντίπαλο απέναντι στον τέως πρόεδρο.

Η Χέιλι ήλπιζε πως η επικράτησή της επί του Ντε Σάντις στην Αϊόβα θα έδινε ώθηση στην εκστρατεία της για τις προκριματικές του Νιου Χαμσάιρ, τη μόνη πολιτεία προκριματικών όπου η κυριαρχία του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις δεν είναι απόλυτη.

Το αποτέλεσμα της κάλπης στην Αϊόβα υπονομεύει την εικόνα της Χέιλι ως αξιόπιστης εναλλακτικής στον Τραμπ. Μία νίκη στο Νιου Χάμσαϊρ στις 23 Ιανουαρίου θα είχε τεράστια αξία για την πρώην πρέσβειρα των ΗΠα στον ΟΗΕ, ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται, μετά την Αϊόβα.

Η δεύτερη θέση του Ντε Σάντις αποκλείει επίσης την απόσυρσή του από την κούρσα, στερώντας από τη Χέιλι τις κρίσιμες αυτές ψήφους.

Η μόνη τακτική που απομένει για τους δύο αντιπάλους του Τραμπ είναι να συνεχίσουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος για τη δεύτερη θέση, ευελπιστώντας ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος θα «καεί» πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο, η γοητεία που ασκεί ο 77χρονος σύζυγος της Μελάνια στους οπαδούς του, δεν επηρεάστηκε από το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις βορειανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, το αμερικανικό δίκτυο «ABC» ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη τηλεμαχία με τους υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαιρ στις 23 Ιανουαρίου, ακυρώθηκε αφού Τραμπ και Χάλει αρνούνται να βρεθούν στο τηλεοπτικό πλατό παραθέτοντας τις απόψεις τους.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top