ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Επιλέγει τραγούδι για την Eurovision εν μέσω πολέμου και αντιδράσεων

Ισραήλ: Επιλέγει τραγούδι για την Eurovision εν μέσω πολέμου και αντιδράσεων

Εν μέσω πολέμου, άρχισε από χθες η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ανακοίνωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας ΚΑΝ.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, «λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα τους τελευταίους μήνες», η φετινή διαδικασία επιλογής θα είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα, το τραγούδι δεν θα επιλεγεί με τηλεψηφοφορία του κοινού, αλλά από ειδική Επιτροπή, ενώ ορίσθηκε η απαραίτητη προϋπόθεση σημαντικό τμήμα των στίχων να είναι στην εβραϊκή γλώσσα.

Το τραγούδι που θα επιλεγεί θα μεταδοθεί στο πλαίσιο ειδικής τηλεοπτικής εκπομπής τον Μάρτιο, ενώ το πρόσωπο που θα ερμηνεύσει την σύνθεση θα αναδειχθεί από talent show που μεταδίδεται από ιδιωτικό κανάλι.

Λόγω του πολέμου, η φετινή συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε χώρες που θα στείλουν το τραγούδι τους στον φετινό διαγωνισμό. Στη Φιλανδία 1400 καλλιτέχνες έκαναν έκκληση με επιστολή τους στη δημόσια τηλεόραση της χώρας τους YLE να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό, σε περίπτωση που θα διαγωνιστεί και το Ισραήλ, ενώ, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής επιλογής του τραγουδιού της Νορβηγίας, ανέβηκε στο πλατό νορβηγίδα διαδηλώτρια υποστηρίζοντας τους Παλαιστινίους.

Με την έναρξη του πολέμου, οι κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων τηλεθεατών, απηύθυναν ερώτημα προς την αρμόδια επιτροπή διοργάνωσης της EBU ως προς το εάν θα έπρεπε να αποκλειστεί το Ισραήλ από τον φετινό διαγωνισμό.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, η EBU με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι «ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς όλης της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής και δεν είναι διαγωνισμός μεταξύ Κυβερνήσεων».

Πρόσθεσε ότι «η ισραηλινή κρατική ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στη διοργάνωση επί πενήντα χρόνια».

«Η EBU είναι ένας διεθνής οργανισμός και τα συλλογικά του όργανα εκπροσωπούν τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτόν. Τα αρμόδια συλλογικά όργανα της EBU έκριναν ότι ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας πληροί όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό και μαζί με τους 36 άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό», επεσήμανε η ανακοίνωση, καταλήγοντας ότι «ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision παραμένει ένα μη-πολιτικό γεγονός, ενώνοντας με τη μουσική το παγκόσμιο κοινό».

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας. Ο πρώτος και ο δεύτερος προκριματικός θα γίνει στις 7 και 9 Μαΐου αντίστοιχα, και ο τελικός στις 11 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top