ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπαθεί να κλείσει εκκρεμότητες η ΕΔΕΚ για τις τοπικές εκλογές - Σήμερα η συνεδρίαση του Πολιτικού γραφείου

Προσπαθεί να κλείσει εκκρεμότητες η ΕΔΕΚ για τις τοπικές εκλογές - Σήμερα η συνεδρίαση του Πολιτικού γραφείου

Στο πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ το οποίο συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, αναμένεται να τεθούν όλες οι εκκρεμότητες σε ότι αφορά κυρίως στις τοπικές εκλογές του Ιουνίου. Αν και η ηγεσία του κόμματος είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των ψηφοδελτίων για τους δημοτικούς συμβούλους πολύ νωρίς, εντούτοις υπάρχουν αρκετά ανοικτά ζητήματα που αφορούν πρώτο, στα υψηλόβαθμα αξιώματα σε Δήμους και δεύτερο τις  συνεργασίες με τα άλλα κόμματα.

Αρχική επιδίωξη της ΕΔΕΚ εκτός από τους Δήμους τους οποίους  παραδοσιακά έχει τον πρώτο λόγο σε επίπεδο Δημάρχων όπως την περίπτωση των Λευκάρων και της Πόλης Χρυσοχούς, ήταν να κερδίσει όσο περισσότερο «έδαφος» και για τις θέσεις Αντιδημάρχων.

Κυριότερη εκκρεμότητα για την ΕΔΕΚ είναι ο Δήμος Λευκωσίας, όπου είτε θα συνεργαστεί με τον ΔΗΣΥ το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ για την στήριξη του Νίκου Τορναρίτη, είτε θα συνεργαστεί με το ΑΚΕΛ για τη στήριξη του Χαράλαμπου Μπρούντζου. Ανοικτό είναι και το ζήτημα των συνεργασιών στον Δήμο Στροβόλου, στον Δήμο Πάφου και στην Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Στη Λάρνακα, η ΕΔΕΚ θα στηρίξει τον Ανδρέα Βύρα και στην Αραδίππου τον Χριστόδουλο Πάρτου.

Κατά τη σημερινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου, θα  συζητηθεί και το ενδεχόμενο καθόδου με πρόσωπα εντός του κόμματος, εκεί και όπου δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασιών.

Αν και στελέχη της ΕΔΕΚ δήλωναν στο «T»  ότι «δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε» εντούτοις τα περιθώρια στενεύουν κυρίως γιατί θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων, για τις ευρωεκλογές, θέμα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανέλαβε προσωπικά, ο Πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top