ΔΙΕΘΝΗ

«Βόμβα» στο βρετανικό θρόνο - Σχεδιάζει να παραιτηθεί ο βασιλιάς Κάρολος;

«Βόμβα» στο βρετανικό θρόνο - Σχεδιάζει να παραιτηθεί ο βασιλιάς Κάρολος;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη βασιλική οικογένεια στη Βρετανία αφού μετά τα θέματα υγείας τον γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί ένα σενάριο για επικείμενη παραίτηση του Βασιλιά Καρόλου από το αξίωμά του.

Τη φήμη παρουσίασε σχεδόν ως βεβαιότητα το περιοδικό Hello!, το οποίο επικαλείται ως πηγή τον Paul Burrell, πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, και ο οποίος αναφέρει ότι ο Βασιλιάς Κάρολος είναι πιθανό να παραιτηθεί από τον θρόνο μέσα στην επόμενη δεκαετία, προκειμένου να αναλάβει τις υποχρεώσεις ένας σαφώς νεότερος άνθρωπος, ο άμεσος διάδοχός του πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Ο Paul, ο οποίος υπηρέτησε την Νταϊάνα από το 1987 μέχρι τον τραγικό θάνατό της το 1997, μοιράστηκε αυτές τις λεπτές πληροφορίες με τη New York Post, υπονοώντας ότι ο Κάρολος, στα 75 του χρόνια, ίσως σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του μονάρχη, ακολουθώντας το μοτίβο συμπεριφοράς της βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας.

«Νομίζω ότι θα συμβεί σε αυτήν τη χώρα. Νομίζω ότι ο βασιλιάς και η βασίλισσα έχουν δώσει σε αυτή τη διαδικασία 10 χρόνια, νομίζω ότι αυτό είναι ένα σχέδιο 10 ετών», σημείωσε ο Paul, υπογραμμίζοντας ένα πιθανό χρονικό πλαίσιο για αυτή τη σημαντική βασιλική μετάβαση.

Επιπλέον, υπέθεσε ότι ο Κάρολος «κερδίζει χρόνο» με ένα «10ετές σχέδιο» που θα οδηγήσει τελικά στην «παραίτησή» του.

Ο σταρ του “I’m A Celebrity” εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η έννοια της παραχώρησης του θρόνου από έναν μονάρχη στον διάδοχό του γίνεται όλο και πιο αποδεκτή σε όλη την Ευρώπη και αναμένει ότι ο Κάρολος θα ακολουθήσει το παράδειγμα.

«Δεν νομίζω ότι θα θέλει να συνεχίσει να είναι βασιλιάς όταν οι εστεμμένοι αρχηγοί της Ευρώπης έχουν διαπιστώσει ότι μπορούν να παραδώσουν τον θρόνο στους κληρονόμους τους και να τους δουν να γίνονται μονάρχες και να το απολαμβάνουν», εξήγησε.

Σε αντίθεση με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία ήταν αφοσιωμένη στο να υπηρετεί ως βασίλισσα για όλη της τη ζωή, ο Κάρολος ενδέχεται να επιλέξει διαφορετικό δρόμο.

«Η βασίλισσα δεν θα το έκανε ποτέ αυτό, επειδή προέρχεται από μια διαφορετική γενιά, ολόκληρη η ζωή της διαμορφώθηκε γύρω από το να είναι μονάρχης. Αλλά ο βασιλιάς θα ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει».

Ο Paul αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ενδεχόμενης ανόδου του πρίγκιπα Ουίλιαμ στον θρόνο, εκτιμώντας ότι αυτή θα είναι μία εξέλιξη που θα ικανοποιήσει τον λαό, «αγκαλιάζοντας» πρακτικά το ταπεινό, συνετό παιδί της αγαπημένης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η συζήτηση για τη βασιλική παραίτηση πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση της βασίλισσας Μαργκρέτε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023, όπου αποκάλυψε τα σχέδιά της να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τον βασιλιά Φρειδερίκο και τη βασίλισσα Μαρία ώστε να γίνουν οι νέοι επικεφαλής της μοναρχίας της Δανίας στις 14 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top