ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναλαμβάνει ο Τατάρ: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί»

Επαναλαμβάνει ο Τατάρ: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί»

Eπέκρινε ξανά τον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ για την επίσκεψή του μόνο στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι αυτός δεν μπορεί να δει τις «πραγματικότητες» της Κύπρου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε δήλωσεις του Τ/κ ηγέτη σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ψευδοκράτους στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο.«Τους αφήνουμε μόνους τους με τη συνείδησή τους. Αν ακόμα δεν μπόρεσαν να δουν την πραγματικότητα της Κύπρου, αν ακόμα δεν μπόρεσαν να καταλάβουν, υποθέτω ότι το λάθος δεν είναι δικό μας, το λάθος είναι δικό τους», ανέφερε για την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου.

Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι «στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί», ο Τατάρ είπε ότι η Κύπρος αποτέλεσε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1571 μέχρι τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923. Αναφερόμενος στις Συμφωνίες του 1960 και την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τατάρ επεσήμανε ότι οι Τουρκοκύπριοι ήταν εκ των ιδρυτικών εταίρων αυτής της δημοκρατίας.

«Με άλλα λόγια, οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στην κυριαρχία όσο και οι Ελληνοκύπριοι. Έχουν το δικαίωμα να ιδρύσουν ένα κράτος εκεί. Από τη στιγμή που κατέστρεψαν αυτό το κράτος με την απειλή των όπλων, πέταξαν έξω τους Τούρκους. Οι Τουρκοκύπριοι δημιούργησαν το δικό τους κράτος με τα εγγενή τους δικαιώματα. Από τη στιγμή που αυτό το κράτος ιδρύθηκε το 1961, έχουμε και εμείς ένα παρελθόν τουλάχιστον όσο και οι Ελληνοκύπριοι», είπε

Αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Michael Martenes της Franfurter Allgemeine Zeitung, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι κάνει τη φωνή των Τουρκοκυπρίων να ακουστεί με τη βοήθεια των Τούρκων που διαμένουν στη Γερμανία. Επαναλαμβάνοντας ότι «η άδικη απομόνωση, οι περιορισμοί και τα εμπόδια που επιβάλλονται στους Τουρκοκύπριους είναι απαράδεκτα», ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι «έχουμε το δικαίωμα να ζούμε ως χωριστός λαός, με τον πολιτισμό, την τέχνη, τη θρησκεία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις μας».

Εξάλλου, το «υπουργείο τουρισμού», που συμμετέχει στην έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, με ανακοίνωσή του ανέφερε πως προσδοκά στην αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται τα κατεχόμενα.  «Η προσδοκία μας είναι να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά μας ως προς τον αριθμό των τουριστών και τα έσοδα από τον τουρισμό στη διεθνή αγορά μέχρι το 2024 στη χώρα μας, η οποία δρα με μια βιώσιμη τουριστική προσέγγιση, και να πιάσουμε το επίπεδο του 2019 ως προς τα έσοδα και τον αριθμό των τουριστών. Όσον αφορά τον παγκόσμιο τουρισμό, η προσδοκία μας είναι ότι ο τομέας, ο οποίος έχει αρχίσει να ανακάμπτει, θα αποκτήσει ορατή δυναμική από το 2024», σημειώνει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top