ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ.Δρουσιώτης στο Podcast του «T»: Οι απειλές Ρώσων, η «προδοσία» Αναστασιάδη , η διαφθορά και η υποψηφιότητα του ως Ευρωβουλευτής

Μ.Δρουσιώτης στο Podcast του «T»: Οι απειλές Ρώσων, η «προδοσία» Αναστασιάδη , η διαφθορά και η υποψηφιότητα του ως Ευρωβουλευτής

Για όλες τις αποκαλύψεις που έκανε στα sold out βιβλία του, μίλησε ο Μακάριος Δρουσιώτης στο podcast του Themaonline και τον Τάσο Θεοδώρου.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις που έκανε στα βιβλία του, με το τελευταίο να έχει τίτλο «Κράτος Μαφία» και τις πραγματικές- σύμφωνα με τον ίδιο- αντιδράσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Μίλησε για τα σκάνδαλα και τις πιέσεις Ρώσων, αλλά και τις υποχωρήσεις του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας. Αποκάλυψε αν υπήρχαν διεφθαρμένοι γύρω από τον Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και για την απόφαση του να κατέβει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Volt.

«Τα κανάλια εκπροσωπούν το σύστημα εξουσίας»

«Επί Προεδρίας Αναστασιάδη υπήρχε μια γραμμή να μην με βγάζουν. Στο ΡΙΚ με κάλεσε η Ελίτα Μιχαηλίδου όχι για το βιβλίο. Μου είπε είσαι ένας άνθρωπος που λες πράγματα που δεν τα λένε οι άλλοι , που γράφεις πράγματα που δεν τα γράφουν άλλοι που αμφισβητείς πράγματα που οι άλλοι δεν αγγίζουν , οπότε με ενδιαφέρεις ως πρόσωπο»

«Της λέω το σκέφτηκες καλά; Ρώτησες το ΡΙΚ; Γιατί αυτή η εκπομπή δεν θα γίνει. Μου λέει το έθεσα στην ομάδα και κλείσαμε ραντεβού. Τη Δευτέρα πήρα τηλέφωνο να συντονιστούμε λίγο και μου λέει ξέρεις, δεν θα γίνει η εκπομπή γιατί η παραγωγός πήγε στο εξωτερικό. Και της λέω «Καλά όταν πάει η παραγωγός στο εξωτερικό σταματούν οι εκπομπές; Γέλασε Ήταν αυτή η δικαιολογία»

«Αντιλαμβάνομαι, υποθέτω ότι πήρε ο Αναστασιάδης τηλέφωνο» για να κόψουν την εκπομπή, οπως ανέφερε ο Μακάριος Δρουσιώτης στο pod cast.

Εν συνεχεία αποκάλυψε ότι η κίνηση της Ελίτας να τον καλέσει, είχε τίμημα στην καρίερα της.
«Από τότε υποφέρει η Ελίτα, την τιμώρησαν που με κάλεσε. Την έχετε δει ξανά στην τηλεόραση;»

Σκάνδαλο σύλληψης Ριμπολόβλεβα και ο κατά παραγγελία Νόμος από τον Ρώσο στη Βουλή

Το 2014 ιδιωτικό τζετ προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Σε αυτό επέβαινε η εν διαστάσει σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα για την σύλληψή της από την κυπριακή αστυνομία καθώς ο σύζυγός της την κατηγορούσε για κλοπή δαχτυλιδιού αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η Ελενα Ριμπολόβλεβα συνελήφθη στην Κύπρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελενα Ριμπολόβλεβα είχε ζητήσει διαζύγιο από τον Ρώσο μεγιστάνα και είχε υποβάλει μηνύσεις εναντίον του για το ύψος της περιουσίας που δικαιούται να λάβει. Η συνολική περιουσία του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ υπολογιζόταν σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Για την υπόθεση αυτή ο Μακάριος Δρουσιώτης ανέφερε: «Ένα ολόκληρο κράτος στο οποίο εμπλέκονται δικαστές, νομική υπηρεσία, Αστυνομία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας , ιδιώτες, δικηγόροι συνωμότησαν για να συλλάβουν μια γυναίκα και να την βάλουν στα κρατητήρια για να την εκβιάσουν να υπογράψει διαζύγιο με τους όρους του συζύγου της, με μια υπόθεση που το διακύβευμα ήταν 4 δισεκατομμύρια ευρώ».

«Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα ειδικό νόμο κατά παραγγελία του Ρώσου , «κάμετε μου ένα νόμο» ...Αυτά έγιναν, υπάρχουν πρακτικά της Βουλής , εκθέσεις, συζητήσεις. Μετά έρχεται και τους λέει θέλω να μου κάνετε ποινικό κώδικα για να συλλάβω αυτή τη γυναίκα με αυτόν τον τρόπο και του έκαναν ποινικό κώδικα»

«Αισθάνθηκα ότι με πούλησε, έβαλα την ηθική μου για έναν άνθρωπο ο οποίος τελικά εκλέγηκε Πρόεδρος για να πλουτίσει»

Ο Μακάριος Δρουσιώτης, μίλησε για τις παρακολουθήσεις «Διαπίστωσα ότι παρακολουθούνται οι επικοινωνίες μου πριν εκδώσω το βιβλίο μου».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη πριν και μετά την έκδοση των βιβλίων.

«Εργάστηκα στο προεδρικό 18 μήνες ....Έφυγα συνειδητά. Όταν ήταν έτοιμο το βιβλίο, ο Αναστασιάδης με φώναξε και μου είπε , μην το βγάλεις τώρα το βιβλίο άστο μετά και δεν θα σε σηκώσει κανένας από εδώ. Εκτιμούσε την δουλειά που έκανα στο Προεδρίο….Δεν με ήθελε να φύγω αλλά τον πίεζαν οι Ρώσοι. Μου είπε μην εκδώσεις το βιβλίο «Εισβολή και μεγάλες δυνάμεις» και του λέω εγώ θα εκδώσω το βιβλίο και αν έχεις πρόβλημα μαζί τους, εγώ θα φύγω . Πριν κυκλοφορήσω το βιβλίο έγραψα μια επιστολή παραίτησης πριν υπάρξει Επίτροπος, Στυλιανίδης, Βρυξέλλες κτλ».

Από την συζήτηση δεν έλειψαν οι αποκαλύψεις για την οικονομική κρίση του 2013, το Κυπριακό, την εμπλοκή των Ρώσων και τον συμβιβασμό του Αναστασιάδη, κάτι που δυσαρέστησε τον Μακάριο Δρουσιώτη ο οποίος ανέφερε ότι βάζοντας σε σειρά το πάζλ γεγονότων σοκαρίστηκε με όσα διαπίστωσε «Ένωσα ότι του έδωσα την ψυχή μου και με πρόδωσε...Αισθάνθηκα ότι με πούλησε , ότι εγώ έβαλα την ψυχή μου, το όνομα μου, την αξιοπρέπεια μου, την ηθική μου για έναν άνθρωπο ο οποίος τελικά εκλέγηκε Πρόεδρος για να πλουτίσει».

Δείτε το αποκαλυπτικό Podcast με τον Μακάριο Δρουσιώτη

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top