ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Εσθονό ομόλογό του

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Εσθονό ομόλογό του

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Προέδρου της Εσθονίας, Αλάρ Κάρις, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Κάρις αφίχθη μετά της συζύγου του, Σίρχε, στο Προεδρικό Μέγαρο γύρω στις 10.00 όπου τους υποδέχθηκαν στον προαύλιο χώρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Εσθονίας και Κύπρου από τη φιλαρμονική της Αστυνομίας, ενώ άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές.

Στη συνέχεια, ο Εσθονός Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, και ακολούθως, οι δύο Πρόεδροι σύστησαν ο ένας στον άλλο την αντιπροσωπεία της χώρας τους.

Ακολούθως, πορεύτηκαν στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου είχε στρωθεί κόκκινο χαλί.

Οι δύο Πρόεδροι έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα παρακαθίσουν μετέπειτα σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή των μελών των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Οι δυο ηγέτες θα προβούν μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους, σε δηλώσεις.

Αργότερα ο κ. Κάρις θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής και ακολούθως θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα του παραθέσει επίσημο γεύμα.

Το απόγευμα, αναμένεται να μεταβούν στο Δημαρχείο Λευκωσίας όπου ο Εσθονός Πρόεδρος θα ξεναγηθεί στην περιοχή κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top