ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΝ: «Επιδίωξη της Κυβέρνησης η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΥΠΑΝ: «Επιδίωξη της Κυβέρνησης η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού»

Εκείνο που επιδιώκει η Κυβέρνηση είναι η επανέναρξη των συνομιλιών, προκειμένου μέσα από τον διάλογο να επιτευχθεί η συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος, στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, δήλωσε την Τετάρτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σε ομιλία της στην εκδήλωση «Αφιέρωμα στις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955» και στα εγκαίνια του Μνημείου των Καραβιωτών, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών, στον Στρόβολο, η κ. Μιχαηλίδου είπε πως «οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα και δύναμη από την πίστη και την αφοσίωση των Καραβιωτών που κρατούν άσβεστη τη μνήμη της κατεχόμενης γης μας και μεταλαμπαδεύουν στη νέα γενιά τη φλόγα του αγώνα της επιστροφής».

Όπως σημείωσε η θέληση και επιμονή των Καραβιωτών «ενισχύει τις ειρηνικές προσπάθειες, που καταβάλλονται για την επίτευξη μιας λύσης, που θα επανενώνει την πατρίδα μας, απαλλάσσοντάς την από τις αναχρονιστικές συνθήκες εγγυήσεων, τα στρατεύματα κατοχής και τα επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών».

Πρόσθεσε πως από τη μεριά το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στοχεύει να καλλιεργήσει στους νέους και στις νέες «εκείνες τις αξίες και δεξιότητες που θα τους/τις καταστήσουν πολίτες με φιλοπατρία και κριτική σκέψη, πολίτες που, αντλώντας διδάγματα από την ιστορία μας, θα ζουν δυναμικά στο παρόν με το βλέμμα δημιουργικά και αισιόδοξα στο μέλλον, σε μια επανενωμένη, ελεύθερη πατρίδα».

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας «σήμερα που η πατρίδα μετρά ήδη 50 χρόνια παράνομης τουρκικής κατοχής, οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από τους ήρωές μας κατά τις δύο κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας», για να προσθέσει πως «οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα και δύναμη από την πίστη και την αφοσίωση όλων εσάς, των Καραβιωτών, που κρατάτε άσβεστη τη μνήμη της κατεχόμενης γης μας και μεταλαμπαδεύετε στη νέα γενιά τη φλόγα του αγώνα της επιστροφής».

Αναφερόμενη στο Μνημείο των Καραβιωτών είπε: «Το μνημείο που ορθώνεται στην προσωρινή αυτή σας στέγη και εγκαινιάζουμε σήμερα, ως ελάχιστη απόδοση φόρου τιμής και σεβασμού στον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων που ανέθρεψε ο Καραβάς, θα μας κρατά προσηλωμένους στην εξόφληση του χρέους που έχουμε να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια ελεύθερη, επανενωμένη και ευημερούσα πατρίδα».

«Για αυτό το χρέος», συνέχισε, «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Το οφείλουμε στους γονείς και στους παππούδες μας, το οφείλουμε σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, το οφείλουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αυτό θα είναι και η δικαίωση των ηρώων του Έθνους μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top