ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Προχωρούμε με Ενιαία Εποπτική Αρχή παρόχων διοικητικών υπηρεσιών»

ΠτΔ: «Προχωρούμε με Ενιαία Εποπτική Αρχή παρόχων διοικητικών υπηρεσιών»

Την αποφασιστικότητά της Κυβέρνησής του να προχωρήσει στην σύσταση της Ενιαίας Εποπτικής Αρχής για παρόχους διοικητικών υπηρεσιών, παρά τις αντιδράσεις, τόνισε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας εκ νέου πως «η φήμη και η αξιοπιστία της χώρας είναι υπεράνω όλων».

Μιλώντας από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρο για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, είπε πως στην Κύπρο βρίσκονται από τις αρχές της βδομάδας κλιμάκιο του αμερικανικού FBI, προκειμένου να ενισχύσει τη δυνατότητα των κυπριακών αρχών στον εντοπισμό, έρευνα και δίωξη υποθέσεων που διερευνώνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε την προσήλωσή της Κυβέρνησης στο τρίπτυχο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και των συνεχών μεταρρυθμίσεων.

«Κινούμαστε, δηλαδή» είπε, «στη βάση της γενικότερης αρχής της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, η οποία έχει εξασφαλίσει ήδη την αναβάθμιση της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα από όλους τους οίκους αξιολόγησης και μακροοικονομικές επιδόσεις σημαντικά υψηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου».

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε «τη σαφή πολιτική δέσμευσή μας, η οποία μετατρέπεται σε συγκεκριμένη και συστηματική προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση της φήμης και αξιοπιστίας της χώρας μας, ως μιας δικαιοδοσίας που συμμορφώνεται πλήρως και αποτελεσματικά με το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο και τις κυρώσεις».

Αναγνωρίζοντας τα λάθη που έγιναν από το 2013, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι όπως φαίνεται και από την πρόοδο που καταγράφεται στις αντίστοιχες εκθέσεις της MONEYVAL μέσα από τη στενή συνεργασία με έμπειρες διεθνείς αρχές, καθώς επίσης και άλλες πρωτοβουλίες έγιναν σημαντικά βήματα.

«Για τη δική μας διακυβέρνηση, η φήμη και αξιοπιστία της χώρας μας είναι υπεράνω όλων», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής βούλησης την κάθοδο κλιμακίου του FBI, που είναι ήδη στην Κύπρο από τις αρχές της εβδομάδας, «για ενίσχυση της δυνατότητας των κυπριακών αρχών στον εντοπισμό, στην έρευνα και στη δίωξη υποθέσεων, που σχετίζονται με οικονομικά αδικήματα στη χώρα μας, ειδικότερα υποθέσεις που διερευνώνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Όπως είπε, στο ίδιο πλαίσιο και παρά τις όποιες αντιδράσεις, οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές, είμαστε εδώ ως εκτελεστική εξουσία να συζητήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους, προχωρούμε με την ίδρυση Εθνικής Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων αλλά και της Ενιαίας Εποπτικής Αρχής για τους παρόχους διοικητικών υπηρεσιών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι με σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση σε μικρομεσαίες νεοφυείς επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους, αναμένεται σύντομα η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο Οδικού Χάρτη για τη σύσταση Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης Επιχειρήσεων.

«Ο Οργανισμός, μέσω χρηματοδοτικών και εγγυοδοτικών εργαλείων, θα χρηματοδοτεί γενικές ανάγκες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς επίσης επενδύσεις για την απαραίτητη ψηφιακή και ενεργειακή μετάβαση», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top