ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία ΚΕΒΕ Προσφυγικές Εταιρείες – Παράταση Καταχώρησης στοιχείων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων για 6 μήνες

Πρωτοβουλία ΚΕΒΕ Προσφυγικές Εταιρείες – Παράταση Καταχώρησης στοιχείων  στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων για 6 μήνες

Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει την ανακοίνωση του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας ότι η προθεσμία καταχώρισης των στοιχείων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων που τηρεί το Τμήμα, για εταιρεία ή άλλη νομική οντότητα που συστάθηκε ή ενεγράφη πριν από τις 14 Αυγούστου 1974 και είχε την έδρα της ή τον τόπο διεξαγωγής των εργασιών της ή ολόκληρη την περιουσία της σε κατεχόμενη ή απροσπέλαστη περιοχή και δεν έχει δραστηριοποιηθεί έκτοτε στις ελεύθερες περιοχές και η οποία εμπίπτει στην κατηγορία των εταιρειών όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 391Α του περί Εταιρειών Νόμο Κεφ.113 και στη Σημείωση 2 του Ν.149(I)/1999 Ειδική Διάταξη, παρατείνεται λόγω της ιδιάζουσας φύσεως των συγκεκριμένων εταιρειών, μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2024.

Τονίζεται, τέλος, ότι από την  Οκτωβρίου 2024 η μη συμμόρφωση θα επιφέρει την επιβολή διοικητικών και άλλων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου και της Κ.Δ.Π.112/21, ως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Το ΚΕΒΕ, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του θέματος, καθώς και τις ανησυχίες που εξέφρασαν ορισμένα από τα μέλη του, αναγνώρισε τη δυσκολία και την αδυναμία πολλών Προσφυγικών Εταιρειών με αδρανή περιουσιακά στοιχεία να συμμορφωθούν έγκαιρα με την υποχρέωση υποβολής των πραγματικών τους δικαιούχων, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η ταυτοποίηση των δικαιούχων κληρονόμων.

Το ΚΕΒΕ, με δική του πρωτοβουλία, συναντήθηκε με το γραφείο της Εφόρου Εταιρειών και του Γενικού Εισαγγελέα και πέτυχαν να δοθεί η παράταση των έξι μηνών σε αυτές τις εταιρείες. Προτρέπεται η συμμόρφωση με την παραπάνω υποχρέωση, προκειμένου να αποφευχθούν παράνομες αγοραπωλησίες κατεχόμενης ιδιοκτησίας. Επιπλέον, καλούνται οι εταιρείες να συμπληρώσουν τοTop of Form έντυπο ΗΕ67 (πατήστε εδώ) του Εφόρου Εταιρειών για να καταχωρηθούν στο μητρώο Προσφυγικών Εταιρειών, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ομαλή ύπαρξη τους.

Το έντυπο ΗΕ 67 αφορά εταιρείες οι οποίες είχαν εγγραφεί πριν από τις 14 Αυγούστου 1974, είχαν την έδρα τους ή τον τόπο διεξαγωγής των εργασιών τους ή ολόκληρη την περιουσία τους σε κατεχόμενη ή απροσπέλαστη περιοχή και δεν δραστηριοποιούνται πλέον ή/και δεν διαθέτουν οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο παρά μόνο τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στις μη ελεγχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι μετά την καταχώριση του έντυπου ΗΕ67, η εταιρεία εξαιρείται από την υποβολή περαιτέρω εγγράφων και την καταβολή τελών, για όσο χρονικό διάστημα δεν δραστηριοποιείται στις ελεύθερες περιοχές, αλλά Όχι για την υποχρέωση υποβολής των πραγματικών δικαιούχων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top