ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μονή Αββακούμ: Καταγγελία στην Αστυνομία από ΠΔΣ κατά ενός εκ των δικηγόρων των μοναχών - Ποιος ο λόγος

Μονή Αββακούμ: Καταγγελία στην Αστυνομία από ΠΔΣ κατά ενός εκ των δικηγόρων των μοναχών - Ποιος ο λόγος

Καταγγελία στην Αστυνομία κατέθεσε στην Αστυνομία ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος σχετικά με την υπόθεση Μονής Αββακούμ.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς, εξήγησε πως ο ΠΔΣ πληροφορήθηκε για την εμπλοκή συγκεκριμένου προσώπου το οποίο υπέβαλε πολυσέλιδο νομικό έγγραφο ως υπόμνημα-ένσταση στο Συνοδικό Δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ.

«Διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που υπογράφει το συγκεκριμένο έγγραφο και περιλαμβάνει και επιστολόχαρτο της εταιρείας του δεν είναι μέλος του ΠΔΣ και ούτε κατέχει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος στην Κύπρο», σημείωσε.

«Συνεπώς, ο ΠΔΣ πιστεύει ότι αυτή η κίνηση παραβιάζει τον περί δικηγόρων νόμων άρθρο 26 σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο άτομο διαπράττει αδίκημα το οποίο μάλιστα τιμωρείται με φυλάκιση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπέδειξε ότι το καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου προβλέπει ότι ενώπιόν της μπορεί να παρουσιαστεί μόνο δικηγόρος που είναι μέλος του ΠΔΣ και κατέχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος στην Κύπρο για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

«Θεωρήσαμε ότι καθηκόντως θα έπρεπε να απευθυνθούμε στην Αστυνομία και να υποβάλουμε σχετικό παράπονο το οποίο εξετάζεται», ανέφερε.

Διευκρίνισε ακόμη πως για να ασκήσει το επάγγελμα στην Κύπρο θα πρέπει να συνοδεύεται από συνήγορο που κατέχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος για πέντε χρόνια στην Κύπρο και είναι μέλος του ΠΔΣ εφόσον έχει λάβει σχετική έγκριση από το Νομικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος του ΠΔΣ. «Τέτοια άδεια εξόσον γνωρίζουμε ούτε έχει δοθεί ούτε έχει ζητηθεί», κατέληξε ο Μιχάλης Βορκάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top