ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Τα «σκήπτρα» στην παρανομία κρατά συγκεκριμένη κοινότητα στην Επαρχία Λευκωσίας

Από τη μια προκαλούν μειδίαμα τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων από μια εκλογική περιφέρεια σε άλλη και όλα αυτά βεβαίως, για να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την άλλη, οι στημένες μετακινήσεις απειλούν με διαστρέβλωση του εκλογικού αποτελέσματος ή ακόμα και με μια εικονική πληθυσμιακή επέκταση κοινοτήτων ή δημοτικών διαμερισμάτων.

Η Υπηρεσία Εκλογών πονοκεφαλιάζει στην κυριολεξία με τις αιτήσεις για μετακινήσεις που έχει ενώπιον της, τις οποίες εξετάζει και εντοπίζει πράματα και θαύματα. 

Πρωταθλητής στην παρανομία, στην παρατυπία και στα αλλοπρόσαλλα αιτήματα, είναι κοινότητα της Επαρχίας Λευκωσίας, με πρωταγωνιστή τον κοινοτάρχη, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του και γι’ αυτό μάζεψε και τους… γάτους της περιοχής και προσπάθησε να τους μετατρέψει σε ψηφοφόρους της κοινότητας.

Το πρώτο μεγάλο θέμα που τίθεται είναι ότι ο κοινοτάρχης που θέλει να επανεκλεγεί και μαζεύει ψήφους με τη μέθοδο της μετακίνησης, είναι ο ίδιος, η αρμόδια πιστοποιούσα αρχή. Δηλαδή, κάνει τις αιτήσεις, τις καταθέτει μαζί με τα δήθεν έγγραφα που προσκομίζει στον εαυτό του και πιστοποιεί ο ίδιος ότι η αίτηση είναι καθόλα νόμιμη.

Τι έκανε λοιπόν αυτός ο υποψήφιος; Μάζεψε πολλούς εργαζόμενους σε επιχειρήσεις της περιοχής, οι περισσότεροι κοινοτικοί, δήλωσε για κατοικία τους τρία- συγκεκριμένα σπίτια και «πιστοποίησε» ότι όλα είναι νομότυπα.

Μα έλα που αντιλήφθηκαν τις παρατυπίες συγχωριανοί του, ανάμεσα τους και ο ανθυποψήφιος του, οι οποίοι διερεύνησαν το ζήτημα και βρήκαν μπροστά τους ιστορίες για αγρίους.

-Το ένα σπίτι που δηλώθηκε ως κατοικία των «νέων» ψηφοφόρων της κοινότητας, βρίσκεται στα όρια άλλης κοινότητας! Συν το γεγονός πως δεν πρόκειται για σπίτι, αλλά για αποθήκη!

-Το δεύτερο σπίτι ανήκει σε μία κάτοικο της κοινότητας, η οποία δεν έχει καμία σχέση, ούτε με τον κοινοτάρχη, ούτε με τις εκλογές!

-Το τρίτο σπίτι ανήκει σε άτομο που λείπει εδώ και τριάντα χρόνια στο εξωτερικό και είναι ακατοίκητο!

Γι’ αυτά που γράφουμε, έχουμε στοιχεία, χάρτες, φωτογραφίες και κατάλογο αιτημάτων για αλλαγή εκλογικών δικαιωμάτων.

Τα επικίνδυνα τραγελαφικά όμως συνεχίζονται.

Όταν η Επαρχιακή Διοίκηση «μυρίστηκε» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αποφάσισε να ελέγξει επί τόπου το τί συμβαίνει, έστειλε την επόπτρια της περιοχής για έλεγχο. Η οποία επόπτρια όμως, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ενημέρωσε τον κοινοτάρχη από το βράδυ, ότι θα μετέβαινε για έλεγχο το πρωί. Η ενημέρωση έδωσε την ευκαιρία στον κοινοτάρχη να προετοιμαστεί και ξαφνικά:

-Οι αποθήκες, ενώ δεν είχαν σύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, βρέθηκαν φωτισμένες (κάτι που εύλογα προκαλεί υποψία για παράνομη παρέμβαση στα «κουτιά» της ΑΗΚ).

-Το εγκαταλειμμένο, για πολλές δεκαετίες, σπίτι βρέθηκε σκουπισμένο και με τα παράθυρα ανοιχτά.

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ήδη έγινε καταγγελία στην Επαρχιακή Διοίκηση, υπό τη μορφή ενστάσεων σε μετοικήσεις και εγγραφές νέων ψηφοφόρων.

Οι περιπτώσεις στην εν λόγω κοινότητα είναι τόσο εξόφθαλμα παράτυπες, που αν η αρμόδια αρχή δεν ακυρώσει τα αιτήματα, αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει την παρανομία και την στρέβλωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Το Themaonline παρακολουθεί την υπόθεση και θα επανέλθει...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top