ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Η συζήτηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τους Αρχιμανδρίτες - «Ζήτησαν συγχώρεση από την εκκλησία και τον Θεό»

Μονή Αββακούμ: Η συζήτηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τους Αρχιμανδρίτες - «Ζήτησαν συγχώρεση από την εκκλησία και τον Θεό»

Στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ήταν φιλοξενούμενος ο πρώην Αρχηγός Αστυνομίας και Θρονικός Επίτροπος της Μηρόπολης Ταμασού, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκάνδαλο που προέκυψε στη Μονή Οσίου Αββακούμ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι, είναι τιμή του που ως Θρονικός Επίτροπος βρέθηκε στη διαδικασία για να βγουν στη φόρα τα κακώς έχοντα, ώστε ο κόσμος να μην σκανδαλίζεται και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Όπως σημείωσε, τον είχε ενημερώσει ο Μητροπολίτης Ταμασού σε μια συνάντηση περί τα τέλη Φεβρουαρίου, για το τι συνέβαινε στη Μονή Οσίου Αββακούμ και τότε του απάντησε ότι υπάρχουν σοβαρότατα πειθαρχικά αδικήματα, για τα οποία θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα η Αστυνομία.

Την ημέρα που κλήθηκε να συμμετάσχει σε μια καθ΄ όλα νόμιμη εκκλησιαστική, δικαστική διαδικασία, όπως την χαρακτήρισε, ενημερώθηκε ότι η Αστυνομία βρισκόταν και στο μοναστήρι και στη Μητρόπολη.

Επιπρόσθετα, ερωτηθείς αν έχει κληθεί από την Αστυνομία για κατάθεση, απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι βρίσκεται στη διάθεση της, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι, η Δύναμη γνωρίζει πότε θα καλέσει κάποιον και πότε θα γίνουν ανακρίσεις.

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε επικοινωνία με τους δύο Αρχιμανδρίτες σε ανοικτή ακρόαση, οι οποίοι ζήτησαν συγχώρεση από την εκκλησία και τον Θεό για κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος, όπως σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης, «με πατρική στοργή τους είπε ότι ο Θεός είναι μεγάλος, θα σας βοηθήσει και θα σας συγχωρέσει».

Καταληκτικά ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι, «αν προκύψουν οποιαδήποτε στοιχεία εναντίον του οποιουδήποτε, όσο ψηλά και να βρίσκεται, ακόμα και του Μητροπολίτη, ακόμα και του τέως Αρχηγού, να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top