ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας συζήτησαν οι Υπ. Γεωργίας Κύπρου-Ελλάδας

Για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας συζήτησαν οι Υπ. Γεωργίας Κύπρου-Ελλάδας

Οι Υπουργοί Γεωργίας Ελλάδας και Κύπρου υπογράμμισαν τη βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ Μαρία Παναγιώτου, και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας, Θεόδωρος Σκυλακάκης συναντήθηκαν την Τρίτη στο περιθώριο της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference» στην Αθήνα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρος Αυγουστίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ελλάδας, Πέτρος Βαρελίδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Θεόδουλος Μεσημέρης, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί από τα Υπουργεία των δυο χωρών.

Στη διμερή συνάντηση δόθηκε έμφαση σε συγκεκριμένες κοινές δράσεις, οι οποίες ενισχύουν την ανάπτυξη μικροκλίματος στα αστικά κέντρα, συνιστώντας μια απάντηση στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Συζητήθηκε, επιπλέον, το ζήτημα της διαχείρισης αστικών αποβλήτων και οι προκλήσεις που οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν. Σε ό,τι αφορά στο θέμα αυτό αντηλλάγησαν απόψεις και καλές πρακτικές με στόχευση τη βελτίωση των συστημάτων ανακύκλωσης και της χωριστής συλλογής των δημοτικών αποβλήτων. 

Κατά τη διάρκειας της συνάντησης, επισημάνθηκε η σημασία της προστασίας των περιοχών που ανήκουν στο Δίκτυο Natura 2000, με έμφαση τη θεσμοθέτηση διαταγμάτων για τον καθορισμό των στόχων διατήρησης και ολοκληρωμένης διαχείρισης των περιοχών αυτών. Παράλληλα, με στόχο την προστασία και βιώσιμη ανάπτυξή τους, συζητήθηκαν καλές πρακτικές για την αξιολόγηση προτεινόμενων έργων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ενταγμένες περιοχές στο Δίκτυο Natura 2000.

Περαιτέρω, ενόψει της προετοιμασίας για την Κυπριακή Προεδρία στο Συμβούλιο της ΕΕ το 2026, συμφωνήθηκε η συνεργασία με το αρμόδιο Ελληνικό Υπουργείο.

Καταλήγοντας οι δυο Υπουργοί υπογράμμισαν τη βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών για την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων, οι οποίες θα στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας την αμοιβαία επιθυμία για πρόοδο στον τομέα αυτό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top