ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τόσο μπορούμε να αντιληφθούμε ότι αυτή η διπλή εκλογική αναμέτρηση που αφορά στην εκλογή για την ανάδειξη δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, μελών σχολικών εφορειών, προέδρων επαρχιακών οργανισμών έχει ιδιαιτερότητες ως προς τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος.

Οι εκατοντάδες αιτήσεις ψηφοφόρων για αλλαγή διεύθυνσης, προκαλούν πονοκέφαλο στις επαρχιακές διοικήσεις, αφού έχει αποδειχθεί ότι μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων προσπαθεί να  ξεγελάσει  το σύστημα, δίνοντας άλλες διευθύνσεις κατοικίας, έτσι ώστε να μπορέσουν ψηφίσουν  τους εκλεκτούς τους, σε διάφορους δήμους. Εκτός από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση ψηφοφόρων συνιστά ποινικό αδίκημα, καταδεικνύει και κάτι άλλο. Στέλνει μήνυμα  προς τις ηγεσίες των κομμάτων, ότι το εκλογικό σώμα δεν ακολουθεί τις αποφάσεις των ηγεσιών των κομμάτων.

Στις τοπικές εκλογές, οι ψηφοφόροι δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των κομμάτων και αυτό το μήνυμα αναμένεται να σταλεί στις 9 Ιουνίου, το οποίο φαίνεται ότι θα είναι ακόμη πιο ισχυρό.

Οι τοπικές εκλογές δεν έχουν να κάνουν με ιδεολογίες, αλλά με σχέσεις μεταξύ ψηφοφόρων και υποψηφίων, σε κοινωνίες όπου ο ένας γνωρίζει τον άλλο. Αυτή η  συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, η «απειθαρχία» είναι κάτι το οποίο τα κόμματα δεν έχουν  λάβει σοβαρά υπόψη, παρά το γεγονός ότι σε κάθε στάδιο αυτής της διαδικασίας για την ανάδειξη των εκλεκτών τους, δήλωναν ότι προτεραιότητά τους ήταν το καλό των τοπικών κοινωνιών.

Σε αρκετές περιπτώσεις δήμων τις οποίες έχουμε αναδείξει, οι αποφάσεις κομμάτων έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα θέλω των τοπικών κοινωνιών και αυτό φαίνεται μέσα από δημοσκοπήσεις, όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα της κάλπης.

Πλέον ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και οι ηγεσίες των κομμάτων όσο και αν αντιλαμβάνονται έστω και τώρα τα λάθη στα οποία έχουν υποπέσει, δεν μπορούν να αντιδράσουν. Το αποτέλεσμα θα φανεί στην κάλπη και το ερώτημα είναι τι θα πράξουν και ποια δικαιολογία θα βρουν και αυτή τη φορά, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το προηγούμενο των προεδρικών εκλογών.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top