ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μήνυμα αντίστασης στην ακροδεξία κήρυξε έναρξη προεκλογικής ο Περδίκης

Με μήνυμα αντίστασης στην ακροδεξία κήρυξε έναρξη προεκλογικής ο Περδίκης

Με μήνυμα αντίστασης στον εθνικισμό και στην ακροδεξία κήρυξε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιών, Γιώργος Περδίκης, την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του Κινήματος, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων στις τοπικές εκλογές και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Σήμερα αναλαμβάνουμε από κοινού μια μεγάλη υποχρέωση: να φέρουμε την ελπίδα στην κάθε γειτονιά, στον κάθε δήμο, στην πατρίδα μας και σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Περδίκης στην εκδήλωση στη Λευκωσία με θέμα "Παρουσίαση υποψηφίων στις τοπικές εκλογές και Ευρωεκλογές 2024". Σημείωσε, δε, ότι η 21η Απριλίου, επέτειος της κατάλυσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα από την Χούντα, είναι η πιο επίκαιρη μέρα για κάτι τέτοιο.

Όπως επεσήμανε, η επέτειος αυτή είναι για «μια μαύρη μέρα, που οδήγησε στα μαύρα γεγονότα του ‘74, το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, τον θάνατο, τους αγνοούμενους, την προσφυγιά, το ξεπούλημα, τον εποικισμό, την διχοτόμηση».

Πρόσθεσε ότι ορισμένοι «φαίνεται να εμπιστεύονται τους νοσταλγούς και υμνητές της 21ης Απριλίου», οποίοι, όπως είπε «προετοιμάζονται - λένε οι ίδιοι - από δορυφόροι και δεκανίκια της εξουσίας, να γίνουν οι ίδιοι εξουσία».

«Απέναντι στο μαύρο της ακροδεξιάς και του ακραίου εθνικισμού αλλά και απέναντι στο μαύρο της διαφθοράς και της διαπλοκής, της ακρίβειας και της φτωχοποίησης, της ακριβής στέγης και της ενεργειακής φτώχειας, της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής κρίσης, εμείς επιλέγουμε με τόλμη και θάρρος το πράσινο της Ελπίδας, της Δημιουργίας, της βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», επεσήμανε ο κ. Περδίκης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top