ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάνουν αλλαγές στην πώληση κατοικιών στα κατεχόμενα

Κάνουν αλλαγές στην πώληση κατοικιών στα κατεχόμενα

Aναμένεται τροποποίηση των κανονισμών για την πώληση κατοικιών σε αλλοδαπούς στα κατεχόμενα που σύμφωνα με την διαδικτυακή Σταρ Κίπρις, θα δυσκολέψουν την πώληση κατοικιών σε ξένους και θα διευκολυνθούν σε πολίτες εκ Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα παραπέμπει σε δηλώσεις της «βουλευτού» του ΚΕΕ, Γιασεμίν Οζτούρκ για το περιεχόμενο του «σχεδίου νόμου» που περιλαμβάνει πως τα αλλοδαπά φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμφανίζουν 20 εκατομμύρια ευρώ ως εγγύηση θα μπορούν να αγοράζουν ακίνητα μέχρι 60 στρέμματα. Σύμφωνα με το νέο «νόμο» που ετοιμάζεται, εάν εντός 2 ετών ο ξένος επενδυτής δεν πραγματοποιήσει την κατάθεση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκε, η πώληση θα ακυρώνεται.

Υπενθυμίζοντας ότι προηγουμένως, μπορούσε να πωληθεί ένα ακίνητο σε κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά, η κ. Οζτούρκ εξήγησε πως με αυτή την αλλαγή μόνο ένα σπίτι μπορεί να πωληθεί σε κάθε οικογένεια λαμβάνοντας υπόψη την ενότητα της οικογένειας.

Εξήγησε επίσης ότι στον «νόμο», η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως «χώρα που αναγνωρίζει την τδβκ και οι Τούρκοι πολίτες δικαιούνται να αγοράσουν 3 σπίτια. Έτσι, ενώ θα είναι δύσκολο για τους αλλοδαπούς να αγοράσουν κατοικίες, θα διευκολύνεται η αγορά κατοικίας από τους Τούρκους πολίτες, καταλήγει το δημοσίευμα.

Χιλιάδες κατοικίες στα Καζιβερά

Στο μεταξύ, η διαδικτυακή Οζγκιούρ γράφει ότι έχει αρχίσει η ανέγερση οικοδομών στην ακτή των Καζιβερών, χωρίς να έχει ληφθεί καμία πρόνοια για τις υποδομές, τη φυσική ζωή, το περιβάλλον και τις γεωργικές περιοχές, θέμα το οποίο είχε αναδείξει από το Δεκέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύει την φωτογραφία από το εργοτάξιο στα Καζιβερά, την οποία ανάρτησε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Χασάν Καρλίτας, ένας από τους αρθρογράφους της εφημερίδας και πρόεδρος του «συνδέσμου τουρισμού Λεύκας».

Στην ανάρτησή του γράφει ότι στην απογραφή του 2011, ο πληθυσμός του χωριού ήταν 1.024 άτομα. «Μετά την άδεια των 15.000 κατοικιών που δόθηκε, ο πληθυσμός του χωριού θα αυξηθεί ξαφνικά στις 30.000». Αναφέρεται επίσης στην έλλειψη υποδομών, πολεοδομικού σχεδιασμού και περιβαλλοντικής συνείδησης μεταξύ άλλων. 

Κάνει λόγο για «μια ατελείωτη απληστία για χρήμα, γιγαντιαίες 33όροφες κατασκευές, ψηλά κτήρια, ξένο κεφάλαιο και μια έλλειψη σχεδιασμού που ισοπεδώνει τις αξίες της χώρας...».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top