ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τους «τσάκωσαν» να εργάζονται παράνομα σε ξενοδοχεία – Χειροπέδες σε τρεις αιτητές ασύλου

Τους «τσάκωσαν» να εργάζονται παράνομα σε ξενοδοχεία – Χειροπέδες σε τρεις αιτητές ασύλου

Στα πλαίσια πάταξης της παράνομης παραμονής και παράνομης απασχόλησης την Τετάρτη 24 Απριλίου, μέλη της ΥΑΜ Αμμοχώστου συνέλαβαν τρία πρόσωπα τα οποία εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα χωρίς να κατέχουν σφραγισμένο συμβόλαιο εργασίας, από το Τμήμα Εργασίας.

Πρόκειται για δυο άντρες ηλικίας 25 και 27 ετών, αιτητές πολιτικού ασύλου οι οποίοι εντοπίστηκαν να εργάζονται σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχειακή μονάδα στον Πρωταρά.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου, όπου ανακρίθηκαν και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.

Ως εργοδότη τους, οι συλληφθέντες υπέδειξαν 60χρονο από χωρίο της Επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος αναμένεται να ανακριθεί και να κατηγορηθεί γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης αιτητών πολιτικού ασύλου, χωρίς να κατέχουν σφραγισμένο συμβόλαιο απασχόλησης από το Τμήμα Εργασίας για να εργάζονται κοντά του.

Όσον αφορά το 3ο πρόσωπο που συνελήφθη, πρόκειται για άντρα ηλικίας 33 ετών, αιτητή πολιτικού ασύλου, ο οποίος εντοπίστηκε να εργάζεται παράνομα ως υπεύθυνος υποδοχής σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα χωρίς να κατέχει σφραγισμένο συμβόλαιο εργασίας από το Τμήμα Εργασίας. Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου ανακρίθηκε και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.

Ως εργοδότη του υπέδειξε 65 χρόνο από χωρίο της Επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος αναμένεται να ανακριθεί και να κατηγορηθεί γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης αιτητή πολιτικού ασύλου χωρίς να κατέχει σφραγισμένο συμβόλαιο απασχόλησης από το Τμήμα Εργασίας για να εργάζεται κοντά του.

Τις υποθέσεις διερευνούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

* Κντρεική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top