ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κυριότερες αλλαγές στο Διάταγμα Απασχόλησης Φοιτητών από Τρίτες Χώρες

Οι κυριότερες αλλαγές στο Διάταγμα Απασχόλησης Φοιτητών από Τρίτες Χώρες

Τις κυριότερες αλλαγές που έχουν επέλθει στο αναθεωρημένο Διάταγμα για την Απασχόληση Αλλοδαπών Φοιτητών από Τρίτες Χώρες και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας τη Μεγάλη Πέμπτη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Όπως αναφέρει η ΟΕΒ, στην οικονομική δραστηριότητα Εμπόριο - Επισκευές έχουν προστεθεί τα επαγγέλματα του πωλητή/πωλήτριας λιανικού εμπορίου (υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγείται έλεγχος της αγοράς εργασίας) και του αχθοφόρου φορτοεκφορτώσεων και στο λιανικό εμπόριο.

Στην οικονομική δραστηριότητα Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία προστέθηκαν τα Καταφύγια για Ξενοδοχεία Ζώων και παράλληλα έγινε προσθήκη του επαγγέλματος φροντιστής/στρια ζώων.

Η οικονομική δραστηριότητα του Επισιτιστικού Κλάδου συγχωνεύεται με τα Εστιατόρια/Κέντρα αναψυχής για σκοπούς ομοιομορφίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Διάταγμα επιτρέπεται η απασχόληση φοιτητών από τρίτες χώρες, οι οποίοι βρίσκονταν στη Δημοκρατία κατά την 1η Μαρτίου 2024 (αντί 31/10/22 που ίσχυε).

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ στο τηλ. 22-643000.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top