ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι γίνεται τελικά με τον Περιμετρικό Λευκωσίας - Πότε θα παραδοθεί η Α΄ Φάση

Τι γίνεται τελικά με τον Περιμετρικό Λευκωσίας - Πότε θα παραδοθεί η Α΄ Φάση

Αστείο χαρακτήρισε τον τίτλο δημοσιεύματος για 17,5 χρόνια παράταση στον Περιμετρικό Λευκωσίας ο CEO της Cyfield, Κυριάκος Χρυσοχός, που έχει αναλάβει το έργο.

«Ο χρόνος τους έργου είναι μέσα στα λογικά πλαίσια, σύμφωνα με τη σύμβαση και τις δικαιολογημενες παρατάσεις που έχουν εγκριθεί. Υπήρξαν κάποιες τροποποιήσεις, βελτιώσεις, μικροπροβλήματα και έχουμε συμφωνήσει ότι το έργο θα παραδοθεί τον Ιούνη, ίσως αρχές Ιουλίου», σημείωσε ο CEO της Cyfield.

Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ονομάζεται «γιοφύρι της Άρτας».

Ευρύτερα όσον αφορά τους λόγους καθυστερήσεων σε έργα, ο Κυριακός Χρυσοχός ανέφερε πως ένας από τους λόγους είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες επίλυσης διαφορών μεταξύ Κυβέρνησης και εταιρειών. Παράλληλα, το συμβόλαιο δίνει υπερεξουσίες στους επιβλέποντες των έργων από το Κράτος και πολλές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν λιγότερο γραφειοκρατικές για να παίρνονται αποφάσεις σύντομα, επί τόπου στο εργοτάξιο για να επιλύονται γρήγορα τα μικρά προβλήματα. Και ευρύτερα η γραφειοκρατία.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, επιβεβαιώνει ότι το έργο φτάνει στο τέλος και θα παραταθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η ημερομηνία που έχει τεθεί είναι 6 Ιουνίου.

Όσον αφορά το ζήτημα επίλυσης διαφορών σημείωσε ότι είναι βέλτιστο και για τις δύο πλευρές να επιλύονται γρήγορα. Για το ζήτημα του συμβολαίου, σημείωσε ότι το Κράτος πρέπει να έχει στη διάθεσή του εργαλεία που να μπορούν να επιβεβαιώσουν την ποιότητα του έργου σε συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top