ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακομεταχείριση καταγγέλλουν ξένοι «φοιτητές» στα κατεχόμενα

Κακομεταχείριση καταγγέλλουν ξένοι «φοιτητές» στα κατεχόμενα

Την κακή συμπεριφορά με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι περιγράφουν εκπρόσωποι των ομάδων VOIS και Shelter, οι οποίες ιδρύθηκαν για να προωθήσουν επίλυση των προβλημάτων των ξένων φοιτητών στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι, όπως καταγγέλλουν οι «φοιτητές», κάποτε σταματάει δίπλα τους ένα αυτοκίνητο στον δρόμο και τους φτύνει ή όταν κακοποιηθεί κάποια κοπέλα και υποβάλει παράπονο στην «αστυνομία» της συμπεριφέρονται σαν να είναι εργάτρια του σεξ.

«Νοικιάζεις σπίτι, πληρώνεις προκαταβολικά το ενοίκιο έξι μηνών, τον τρίτο μήνα έρχεται ο σπιτονοικοκύρης με αστυνομικούς γνωστούς του, σε εκφοβίζουν και σε βγάζουν έξω από το σπίτι ή αυξάνουν το ενοίκιο», είπαν σημειώνοντας ότι κανένας σπιτονοικοκύρης δεν επιστρέφει την προκαταβολή.

Ο πρόεδρος της ομάδας Shelter, Rictus Frank Ngongan δήλωσε ότι διεξάγουν συνομιλίες με «επίσημα τμήματα» χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα και ανέφερε ότι ζητούν τη σύσταση μιας επιτροπής αποτελούμενης από το «υπουργείο παιδείας», την «αστυνομία» και ξένους φοιτητές.

Σε μια άλλη εξέλιξη που αφορά τα «πανεπιστήμια», σύμφωνα με την «Αβρούπα», ο Τούρκος δημοσιογράφος, Φατίχ Αλταϊλί ανέφερε ότι πολλά σημαντικά ονόματα σε πολιτικά κόμματα στην Άγκυρα πήραν πλαστά πτυχία. Ο κ. Αλταϊλί έδειξε προς την κατεύθυνση του ιδιοκτήτη του «πανεπιστημίου επιστημών υγείας και κοινωνίας» στην κατεχόμενη Μόρφου, ο οποίος είναι βουλευτής του συγκυβερνώντος Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΚΕΔ).

«Συζητείται και στην Τουρκία εδώ και δύο μήνες το όνομα του εκπρόσωπου του TRT στην ατασθαλία των πτυχία στην Κύπρο. Δόθηκαν, λέει, περίπου 600 πλαστά πτυχία», σημειώνει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, όπως γράφει η «Βατάν», το «πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολής (YDÜ) «υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας» με το Ασιατικό Φόρουμ Χρονοβιολογίας (Asian Forum on Chronobiology), το οποίο έχει ως έδρα την Ιαπωνία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top