ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια πρωτιά της Κύπρου στον αγώνα κατά της θαλασσαιμίας

Παγκόσμια πρωτιά της Κύπρου στον αγώνα κατά της θαλασσαιμίας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, που τιμάται κάθε 8η Μαΐου, η πρόσοψη του Προεδρικού Μεγάρου φωταγωγήθηκε συμβολικά με κόκκινο χρώμα, παρουσία αντιπροσωπίας του Παγκύπριου Συνδέσμου Θαλασσαιμίας.

Την αντιπροσωπία υποδέχθηκε στο Προεδρικό ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση της πολιτείας για το γεγονός ότι η χώρα μας διατηρεί τα σκήπτρα στον παγκόσμιο αγώνα για την πρόληψη, έλεγχο και διαχείριση της θαλασσαιμίας, ως αποτέλεσμα δύσκολων αλλά στοχευμένων αγώνων, με δύναμη την ενότητα όλων των αρμοδίων φορέων της πολιτείας και της κοινωνίας.

Ο κ. Γιάννης Αντωνίου τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει τεράστιες ευχαριστίες προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει με σκοπό την ενδυνάμωση, τη συνεχή εκπαίδευση και την διατήρηση του παγκόσμιου ενδιαφέροντος στην πρώτη γραμμή, για θέματα που αφορούν στη θαλασσαιμία.

«Η Κύπρος, συνέχισε, πρωτοστατεί σε ενέργειες οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, μεταξύ άλλων, μέσω της ίδρυσης της πρώτης παγκόσμιας Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας και της υιοθέτησης Εθνικής Στρατηγικής για τη Θαλασσαιμία, με επίκεντρο την επίτευξη περαιτέρω προόδου στον έλεγχο, την πρόληψη και τη διαχείριση της θαλασσαιμίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής γενετικής συμβουλευτικής, προγεννητικού προσυμπτωματικού ελέγχου και προηγμένης ιατρικής περίθαλψης στα επηρεαζόμενα άτομα.»

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Υγείας δρομολογεί και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας σε ό,τι αφορά το σημαντικό αυτό θέμα.

Την αντιπροσωπία του Παγκύπριου Συνδέσμου Θαλασσαιμίας αποτελούσαν οι Μίλτος Μιλτιάδους (Πρόεδρος), Έλενα Κογκορόζη, Μάριος Πιριπίτσης και Βασιλική Παστού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top