ΔΙΕΘΝΗ

Με νέο πακέτο όπλων επισκέφθηκε ο Μπλίνκεν το Κίεβο - «Μία ακμάζουσα Ουκρανία είναι η ισχυρότερη απάντηση στον Πούτιν»

Με νέο πακέτο όπλων επισκέφθηκε ο Μπλίνκεν το Κίεβο - «Μία ακμάζουσα Ουκρανία είναι η ισχυρότερη απάντηση στον Πούτιν»

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε η σημερινή συνάντηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Άντονι Μπλίνκεν, κατά την ξαφνική επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στο Κίεβο.

Όπως μεταδίδει το BBC, o Aμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε στον ηγέτη της εμπόλεμης χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι, η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ είναι «τώρα καθοδόν», κάποια εξοπλιστικά συστήματα έχουν ήδη φθάσει και άλλα έρχονται.

Ο Άντονι Μπίνκεν, που επισκέφθηκε για τέταρτη φορά την Ουκρανία από την έναρξη των εχθροπραξιών, έσπευσε επίσης να τονίσει ότι η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια θα «κάνει πραγματική διαφορά» στη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα.

«Είμαστε αποφασισμένοι, μαζί με πολλούς άλλους εταίρους για την Ουκρανία, να διασφαλίσουμε ότι θα πετύχετε στο πεδίο της μάχης», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός, κατά την επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο.

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών (Ουκρανίας- ΗΠΑ) εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων με τους δύο πολιτικούς άνδρες να κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνομιλούν ενώ πολλοί δημοσιογράφοι ήταν παρόντες.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ήταν μια «σκληρή περίοδος» για τους Ουκρανούς «πολεμιστές», ειδικά στα ανατολικά της χώρας.

Ευχαρίστησε επίσης τον Άντονι Μπλίνκεν για το «κρίσιμο πακέτο» στρατιωτικής βοήθειας που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα από το Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρόσθεσε επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας να παραδοθούν τα αμερικανικά όπλα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε ακόμη ότι η αεράμυνα είναι το «μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας του» και κυρίως στην περιοχή που βρίσκεται το Χάρκοβο.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών ολοκληρώθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να πλέκει το εγκώμιο στον Ζελένσκι για την δύναμη και τις ηγετικές του ικανότητες ενώ έκανε λόγο και για την «εξαιρετική ανθεκτικότητα» της Ουκρανίας απέναντι στο ρωσικό σφυροκόπημα από τον Φεβρουάριο του 2022.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top