ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι κινδύνου από το FBI για τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους τον Μήνα Υπερηφάνειας

Καμπανάκι κινδύνου από το FBI για τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους τον Μήνα Υπερηφάνειας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το FBI όπως και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν τον Μήνα Υπερηφάνειας, τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Express, σε τρεις εβδομάδες που θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις προς τιμήν της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις πιθανότατα θα χτυπήσουν σε χώρους όπου θα διεξάγεται η γιορτή της διεμφυλικής κοινότητας.

Ο Μήνας Υπερηφάνειας, ο οποίος γιορτάζει και τιμά την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο.

Ωστόσο, φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια εποχή αυξημένου φόβου για το μίσος κατά των ατόμων της διεμφυλικής κοινότητας την ώρα που αυξάνονται τα εξτρεμιστικά περιστατικά όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προειδοποίηση του FBI για βίαιες πράξεις

Το FBI όπως και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσαν τη συγκεκριμένη προειδοποίηση την περασμένη Παρασκευή υπογραμμίζοντας ότι ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις ή οι υποστηρικτές τους, όπως το ISIS, ενδέχεται να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τις επικείμενες εκδηλώσεις υπερηφάνειας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ για να «διαπράξουν βίαιες πράξεις».

Όπως επισημαίνουν, έχουν στα χέρια τους πολλές πιθανές ενδείξεις για μία τρομοκρατική επίθεση τον ερχόμενο μήνα, γράφει η εφημερίδα Express.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται βίαιες απειλές μέσω του διαδικτύου, κάποιοι ακόλουθοι «φωτογραφίζουν» το προσωπικό που θα αναλάβει την ασφάλεια των εκδηλώσεων και ζητούν πληροφορίες για την γιορτή της διεμφυλικής κοινότητας όπως ο αριθμός των συμμετεχόντων, χωρίς όμως καμία λογική εξήγηση.

Οι οδηγίες των αρχών

Οι αμερικανικές αρχές καλούν τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων για το Μήνα Υπερηφάνειας να μην εφησυχάζουν. Να βρίσκονται δηλαδή συνεχώς σε επαγρύπνηση καθώς ξένοι τρομοκράτες μπορεί να επιχειρήσουν σε παρακάμψουν την ασφάλεια σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους ακόμη και να υποδυθούν τους αστυνομικούς.

Επιπλέον, συμβουλεύουν τους Αμερικανούς πολίτες αλλά και όσους συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στις αρχές.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα ανεπίσημα αποτελέσματα στο 100% - Οι μεγάλοι νικητές της αναμέτρησης

Τιμές ρεύματος: Έτσι μπορείς να μειώσεις τον λογαριασμό της ΑΗΚ - Το «μυστικό» του κλιματιστικού

Ηλεκτρικά σκούτερ: «Βαδίζουμε» προς την κατάργηση τους; - Η ανεφάρμοστη νομοθεσία και το παράδειγμα του… Λονδίνου



Ο Φειδίας σόκαρε το πολιτικό σύστημα - Μεγάλη αποτυχία των κομμάτων - Η απαξίωση των πολιτών

Ο Φειδίας σόκαρε το πολιτικό σύστημα - Μεγάλη αποτυχία των κομμάτων - Η απαξίωση των πολιτών

Το φαινόμενο Φειδίας και η τεράστια ανατροπή που έφερε με τη νίκη του, στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, είναι το κυριότερο αποτύπωμα που άφησαν οι Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου. Ένας στους πέντε Κύπριους Ψηφοφόρους επέλεξε τον 24χρονο Tik Toker για να τον εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή, αφήνοντας πίσω του, κόμματα με ιστορία όπως η ΕΔΕΚ, η οποία έχασε την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Χαμένοι της βραδιάς των εκλογών ήταν το ΑΚΕΛ το οποίο εκτός από την πτώση των ποσοστών του, έχασε τη μία έδρα, αλλά και ο ΔΗΣΥ ο οποίος αν και πανηγυρίζει για την «πρωτιά» -το διακύβευμα των εκλογών- και για την διατήρηση δύο εδρών στην Ευρωβουλή, έχασε ποσοστά, αλλά και δήμους, όπως ο δήμος Λευκωσίας και ο δήμος Λεμεσού. Χαμένο βγήκε και το ΔΗΚΟ το οποίο χάνει πλέον τον ρυθμιστικό του ρόλο, αλλά και η ΔΗΠΑ, αφού δεν κατάφερε να φτάσει στον στόχο του, που ήταν τα ποσοστά που έλαβε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, με τον Μάριο Καρογιάν να βάζει τον πήχη πιο ψηλά, στο 7,5%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top