ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Έρχεται δεύτερη δίκη - Οι Πακιστανοί, ο 82χρονος και ο ρόλος του Μίχου

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Έρχεται δεύτερη δίκη - Οι Πακιστανοί, ο 82χρονος και ο ρόλος του Μίχου

Δεύτερο, μεγάλο, «κεφάλαιο» για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό με πλειάδα νέων κατηγορουμένων φαίνεται να ανοίγει το επόμενο διάστημα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για συνολικά 18 άνδρες, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, οι οποίοι σύμφωνα με πρόταση 78 σελίδων που κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας, θα πρέπει να δικαστούν για τα κακουργήματα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά περίσταση για πορνογραφία ανηλίκων.

Η εισαγγελική πρόταση, την οποία παρουσιάζει το protothema.gr, βάζει στον προθάλαμο του ποινικού δικαστηρίου το δεύτερο κύμα των κατηγορουμένων για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης και έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης -τον περασμένο Απρίλιο- της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων για τους 20 πρώτους καταδικασθέντες της ζοφερής αυτής υπόθεσης.

Τότε, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε επιβάλει ισόβια στον 55χρονο Ηλία Μίχο για τον βιασμό της ανήλικης και επιπλέον κάθειρξη 27 ετών για άλλα αδικήματα, μεταξύ αυτών και για μαστροπεία. Μάλιστα, ο 55χρονος, όπως και ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», ήταν οι μόνοι που οδηγήθηκαν, βάσει της απόφασης, στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους. Αντίθετα, 17 εκ των κατηγορουμένων που είχαν καταδικαστεί ως «πελάτες» της ανήλικης ή ως κάτοχοι πορνογραφικού υλικού του παιδιού, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού το δικαστήριο τους χορήγησε αναστολή μέχρι την έφεση.

Με την απόφαση αυτή εκτός φυλακής είχε βρεθεί, και η μητέρα της ανήλικης, η οποία κρίθηκε αθώα από τις κακουργηματικές κατηγορίες της μαστροπείας σε βάρος της κόρης της και της παιδικής πορνογραφίας. Η 38χρονη γυναίκα καταδικάστηκε μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης, σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Επειδή όμως είχε σχεδόν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής που της επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της 18μηνης προφυλάκισής της αποφυλακίστηκε άμεσα. Ηδη, ωστόσο, για τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη έχει ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά το σκέλος της απόφασης που την αθώωσε από το αδίκημα της μαστροπείας, γεγονός που σημαίνει ότι η 38χρονη γυναίκα θα δικαστεί εκ νέου για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αυτή τη φορά από Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

Η υπόθεση του Κολωνού δεν έκλεισε όμως με την ανακοίνωση της παραπάνω ετυμηγορίας. Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων διεξαγόταν μία ακόμη ανάκριση, καθώς η ανήλικη είχε αναγνωρίσει με τις καταθέσεις που έδινε στις Αρχές και άλλα πρόσωπα που την είχαν κακοποιήσει. Η ανάκριση αυτή ολοκληρώθηκε και ο εισαγγελέας προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο να καθίσουν στο σκαμνί και να δικαστούν από άλλο δικαστήριο 18 ακόμη πρόσωπα για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

Αυτό που όμως έχει ιδιαίτερα αξία είναι ότι και σε αυτή τη νέα δικογραφία ερευνάται και πάλι ο ρόλος του Ηλία Μίχου, τον οποίο η 12χρονη μαθήτρια κατονομάζει εκ νέου ως τον άνθρωπο που την εξώθησε στη πορνεία και στον οποίο έδινε τα χρήματα που αποκόμιζε από τα ραντεβού της φρίκης. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, με έγγραφο του αρμόδιου ανακριτή δόθηκε παραγγελία για εξαγωγή εγγράφων από τη δεύτερη δικογραφία «προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται στις καταθέσεις της παθούσας ανήλικης, ότι δηλαδή ο Ηλίας Μίχος αφενός ήταν εκείνος που την εξώθησε στην πορνεία αφετέρου σε εκείνον παρέδιδε τα χρήματα που της έδιναν οι παρόντες κατηγορούμενοι ως αμοιβή για τη σεξουαλική συνεύρεση μαζί της». Ηδη αρμόδιος εισαγγελέας διεξάγει ποινική έρευνα για το σκέλος αυτό της δικογραφίας και παραμένει έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 55χρονος να καθίσει εκ νέου στο σκαμνί για νέες πράξεις που αφορούν στη μαστροπεία σε βάρος του παιδιού.

Οι καταθέσεις της φρίκης

Τι όμως αναφέρει η ανήλικη για τον Ηλία Μίχο στις καταθέσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η νέα αυτή δικογραφία; Η 12χρονη υποστηρίζει ότι τα χρήματα που της έδιναν οι κατηγορούμενοι που συνευρίσκονταν μαζί τους -συνήθως 50 ευρώ για κάθε «ραντεβού»- πήγαιναν όλα στον 55χρονο και εκείνη δεν κράταγε τίποτα για τον εαυτό της. Μάλιστα, όπως καταθέτει, στην περίπτωση ενός κατηγορουμένου που την προσέγγισε και της πρότεινε να συνευρεθεί μαζί της έναντι 70 ευρώ, εκείνη ρώτησε τον Ηλία Μίχο, ο οποίος και της απάντησε: «Εννοείται θα πας»! Το κορίτσι συνευρέθηκε με τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια την οδήγησε, όπως λέει, στο σπίτι ενός άλλου ηλικιωμένου, με τον οποίο επίσης συνευρέθηκε έναντι αμοιβής.

Σε άλλη δε κατάθεσή της η ανήλικη υποστηρίζει για τον 55χρονο: «Μιλάγαμε με τον Μίχο και του λέω: “Μπήκε μέσα στην πολυκατοικία ένας ντελιβεράς”. Και μου λέει: «Ζήτα του το τηλέφωνο”. Του το ζήτησα και μετά αρχίσαμε να μιλάμε, νομίζω στο messenger, και μετά βρεθήκαμε».

Ολα όσα περιγράφει το κορίτσι για τον εφιάλτη που βίωνε, κυριολεκτικά προκαλούν σοκ. Ενδεικτικά στις αστυνομικές αρχές τον Απρίλιο του 2023 αναφέρεται σε δύο άνδρες, πατέρα και γιο, τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι, όπως λέει, την κακοποίησαν. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο πατέρας σύχναζε στην πλατεία της γειτονιάς της μαζί με το σκυλί του και η ίδια, όπως και άλλα παιδιά της περιοχής, τον είχαν δει να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα δημοσίως. «Πήγα και το είπα στον Μίχο και αυτός μου είπε: “Ωραία, τον βρήκαμε και αυτόν”», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανήλικη και προσθέτει: Και μου λέει: “Πήγαινε πέσ' του αν θέλει αυτό και αυτό…”». Το παιδί περιγράφει πώς συνευρέθηκε εν τέλει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αλλά και τον γιο του, ξεχωριστά, έξι φορές!

Κυριολεκτικά τα όσα υποστηρίζει η 12χρονη και τα οποία στηρίζουν τη νέα δικογραφία δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους και για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να αποτυπωθούν. Το παιδί αναφέρεται κατά βάση σε αλλοδαπούς άνδρες της γειτονιάς της, αρκετοί από αυτούς Πακιστανοί, τους οποίους πλησίαζε -έχοντας σε αρκετές περιπτώσεις πάρει την «άδεια» του Ηλία Μίχου- και συνευρίσκονταν μαζί τους για ποσά ύψους περίπου 50 ευρώ τη φορά. Αρκετοί από αυτούς διατηρούσαν μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή, όπως ψιλικατζίδικα, ή εργάζονταν σε αυτές. Το κοριτσάκι αναφέρεται σε περίπτωση άνδρα τον οποίο, όπως λέει, συνάντησε στον δρόμο την ώρα που μιλούσε στο τηλέφωνο με τον 55χρονο. Καταθέτει χαρακτηριστικά: «Του λέω (σ.σ.: του Μίχου): “Με κοιτάζει ένας από αυτούς” […] Εγώ πήγαινα προς το μαγαζί του (σ.σ.: του Μίχου) και αυτός με ακολουθούσε. Οπου και αν πήγαινα με ακολουθούσε. Και μου λέει (σ.σ.: ο Μίχος) να γυρίσω πίσω να μου δώσει το τηλέφωνό του. Του το ζήτησα και μετά πήγαμε νομίζω κατευθείαν στο σπίτι του». Στο σπίτι αυτό, όπως αναφέρει το κορίτσι, κατοικούσαν μόνο Πακιστανοί.

Σε άλλο δε σημείο της κατάθεσής της η ανήλικη αναφέρεται σε άλλους τέσσερις άνδρες ίδιας εθνικότητας που εργάζονταν, όπως περιγράφει, σε μικρά μίνι μάρκετ της περιοχής και τους οποίους γνώρισε ενώ αγόραζε διάφορα πράγματα από αυτούς. Οπως καταθέτει, με τους συγκεκριμένους άνδρες συνευρίσκονταν σε απογευματινές ώρες μέσα στους χώρους των καταστημάτων αυτών και αφού οι δράστες είχαν κλειδώσει προηγουμένως την πόρτα. Τα χρήματα από τις συνευρέσεις αυτές, σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης, πήγαιναν όλα στον Ηλία Μίχο. Σε άλλη περίπτωση το παιδί καταθέτει πως ο 55χρονος την προέτρεψε να ξαναπάει σε μαγαζί αλλοδαπού με κινητά ώστε να καταφέρει να πάρει το τηλέφωνό του. Τα ραντεβού της φρίκης με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο γίνονταν, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης, σε απογευματινές ώρες μέσα στο μαγαζί το οποίο ο δράστης «έκλεινε» για το συγκεκριμένο διάστημα.
Ηλίας Μίχος: Είχε δημιουργήσει το προφίλ του καλού ανθρώπου | Οι Δεκατιανοί | 16/10/2022

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους στον ανακριτή στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι της νέας αυτής δικογραφίας αρνήθηκαν ότι είχαν συνευρεθεί με το κορίτσι υποστηρίζοντας οι περισσότεροι εξ αυτών πως δεν γνώριζαν καν το παιδί και ότι πρόκειται για λάθος ταυτοποίηση. Ωστόσο, στην πρότασή του ο εισαγγελέας αναφέρει πως τα όσα καταθέτει η 12χρονη είναι αξιόπιστα, καθώς, όπως επισημαίνεται, η ανήλικη παθούσα περιγράφει με σαφήνεια και πειστικότητα την αποτρόπαια δράση του κάθε κατηγορούμενου και θυμάται λεπτομέρειες που αφορούν την προσωπική τους ζωή, τον τρόπο ζωής τους κ.ά., ενώ ανεπιφύλακτα τους αναγνωρίζει και στις σχετικές φωτογραφίες που της επιδείχθηκαν.

Παραμένουν στη φυλακή

Με την πρότασή του ο κ. Ντζούρας ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο να διατάξει την παράταση της προσωρινής κράτησης για 10 εκ των 18 νέων κατηγορουμένων οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή υπό καθεστώς προφυλάκισης και για 5 από αυτούς να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί μετά τις απολογίες τους. Υπάρχουν ακόμη και 3 κατηγορούμενοι πακιστανικής καταγωγής για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Οι προφυλακισθέντες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, θα πρέπει να παραμένουν κρατούμενοι καθώς είναι άτομα χωρίς «ηθικούς φραγμούς» και σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι μπορεί να διαπράξουν άλλα ομοειδή αδικήματα με πιθανά θύματα άλλους ανηλίκους.

Μεταξύ του νέου κύματος των κατηγορουμένων βρίσκεται δε και ένας 82χρονος άνδρας, ο οποίος μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην προσεγγίζει την ανήλικη και να μην έχει καμία συναναστροφή και επικοινωνία μαζί της. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση, ο 82χρονος κατηγορείται για γενετήσια πράξη με την ανήλικη. Η 12χρονη αναφέρει πως είχε σεξουαλική επαφή μαζί του μέσα στο διαμέρισμά του, κάτι το οποίο ωστόσο ο ηλικιωμένος αρνήθηκε κατά την απολογία του. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ενώ έκανε ψώνια και επέστρεφε στην οικία του, η ανήλικη είδε ότι δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και προσφέρθηκε να του κρατήσει τις τσάντες. Εκείνος, όπως υποστήριξε, της έδωσε 8 ευρώ για τη βοήθειά της και το παιδί στη συνέχεια του ζήτησε να ανέβει στο διαμέρισμά του. Περαιτέρω ισχυρίστηκε ότι η 12χρονη μέσα στο διαμέρισμα τον προσέγγισε σεξουαλικά λέγοντάς του ότι είναι μαθήτρια Λυκείου και εκείνος την απώθησε. Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από τον εισαγγελέα, ο οποίος αναφέρει ότι το παιδί πήγε στον ηλικιωμένο κατηγορούμενο «μιλημένο» και συγκεκριμένα καθ' υπόδειξη άλλου εμπλεκομένου στην υπόθεση, και είχε σεξουαλική συνεύρεση μαζί του έναντι αμοιβής.

Πλέον, τον τελικό λόγο για τους 18 νέους κατηγορουμένους του Κολωνού την έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο θα αποφανθεί για την παραπομπή τους ή μη στο ακροατήριο με βούλευμα που θα εκδώσει.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top