LIKE ONLINE

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ

Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην μετακινήσουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο που ξεβράστηκε σε παραλία, το οποίο φέρεται να είναι κομμάτι κρανίου θαλάσσιου ζώου βάρους 40 τόνων.

Οι παραθεριστές στο νησί Hatteras είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο, ωστόσο οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση να μην το αγγίξουν.

Κοινοποιώντας την ανακάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η σελίδα του Εθνικού Πάρκου Cape Hatteras στο Facebook δημοσίευσε μια εικόνα του οστού, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει σε καμπούρα φάλαινα ή αλλιώς μεγάπτερη φάλαινα.

«Είμαστε μόλις στα μισά της εβδομάδας και εξακολουθούμε να βρίσκουμε συναρπαστικές ανακαλύψεις στις παραλίες του Cape Hatteras», έγραψαν.

«Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το μεγάλο τμήμα του κρανίου μιας φάλαινας καμπούρας στο νησί Hatteras».

Οι υπεύθυνοι του πάρκου εξήγησαν έκτοτε ότι το τμήμα του κρανίου που ανακτήθηκε ήταν μέρος της «κρανιακής κοιλότητας» ενός θαλάσσιου πλάσματος, με τη μέση καμπούρα φάλαινα να φτάνει σε μήκος τα 18,3 μέτρα και να ζυγίζει περίπου 40 τόνους.

Καμπούρα φάλαινα ή αλλιώς μεγάπτερη φάλαινα

«Οι καμπουροφάλαινες (Megaptera novaeangliae) έχουν εξειδικευμένες δομές κρανίου για να υποστηρίζουν τις μοναδικές συμπεριφορές διατροφής τους», εξήγησαν οι υπεύθυνοι του πάρκου.

«Το κρανίο τους είναι σχετικά εύκαμπτο, ιδίως γύρω από τις αρθρώσεις των γνάθων, γεγονός που τους επιτρέπει να ανοίγουν διάπλατα το στόμα τους για να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού και τροφής. Έχουν επίσης κάτω γνάθους που δεν είναι ενωμένες με το κρανίο τους», επισημαίνεται.

Ανακαλύψεις όπως αυτή είναι συνηθισμένες στην περιοχή, με το Πάρκο να προσθέτει ότι η περιοχή αποτελεί «hotspot για τη δραστηριότητα θαλάσσιων θηλαστικών».

«Ανά πάσα στιγμή, μια ευρεία διάταξη θαλάσσιων θηλαστικών κινείται και τρέφεται πολύ κοντά στις παραλίες του Cape Hatteras, επηρεαζόμενη από το νότιο ρεύμα του Κόλπου και το βόρειο ρεύμα του Λαμπραντόρ που συγκρούονται στα ανοικτά των ακτών μας», προσθέτουν.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

«Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια από την επίλυση του Κυπριακού, του ύψιστου εθνικού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top