ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα... χαρακώματα Νικόλας-Χρίστου: «Είναι σύμπτωση όπου βρίσκουμε το ΕΛΑΜ, βρίσκουμε και κουκουλοφόρους;» - «Μην μου φορτώνετε ευθύνες»

Στα... χαρακώματα Νικόλας-Χρίστου: «Είναι σύμπτωση όπου βρίσκουμε το ΕΛΑΜ, βρίσκουμε και κουκουλοφόρους;» - «Μην μου φορτώνετε ευθύνες»

Στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ επικεντρώθηκε η συζήτηση Προέδρου ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, και του Προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστο Χρίστου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» οι δυο ήταν καλεσμένοι για το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με την πρόταση του ΕΛΑΜ για παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε αιτητές πολιτικού ασύλου. H συζήτηση ωστόσο άρχισε με τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ.

«Με καλούν τακτικά σε συνεδρίες που γίνονται. Εμείς θέλουμε το συντομότερο να διαλευκανθεί τι έγινε εκείνες τις μέρες. Από την πλευρά μας γνωρίζουμε την πραγματικότητα και ξέρουμε τι πραγματικά έγινε εκείνη τη μέρα. Απέστειλα γραπτώς τις θέσεις μας στην Εκκλησία. Η Αστυνομία δεν μας κάλεσε», δήλωσε ο Χρίστος Χρίστου.

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι «προκύπτουν πολλά ερωτήματα για την παρουσία του κ.Χρίστου σε σκηνή διάπραξης ποινικού αδικήματος. Τι γύρευε ένας Πρόεδρος κόμματος εκεί που καταμετρούσαν χρήματα από ένα χρηματοκιβώτιο, υπήρχαν εκεί στη σκηνή εγκλήματος κουκουλοφόροι, μασκοφόροι που ενδεχομένως να επηρέασαν μάρτυρες. Έγινε ισχυρισμός ότι απέσπασαν καταθέσεις..».

«Με όλο τον σεβασμό, στη διοικητική συγκρότηση της Εκκλησίας της Κύπρου για το 2024 ο κ.Χρίστου δεν είναι θρονικός επίτροπος ή τουλάχιστον οι υπόλοιποι θρονικοί επίτροποι δεν έχουν ιδέα ότι ο κ.Χρίστου είναι θρονικός επίτροπος» συνέχισε ενώ διερωτήθηκε «Είναι σύμπτωση όπου βρίσκουμε το ΕΛΑΜ, βρίσκουμε κουκουλοφόρους και μασκοφόρους; Το ίδιο είχαμε στη Χλώρακα, είχαμε στη Λεμεσό και είχαμε και στη Μονή Αββακούμ. Εμείς θεωρούμε ότι και οι κουκουλοφόροι πρέπει να αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις εκεί και όπου υπάρχουν ποινικές ευθύνες».

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ απάντησε πως «το τι γυρεύει ένας πολιτικός σε μια θρονική επιτροπή θα έπρεπε να ήταν γενικότερη ερώτηση. Εξ όσων γνωρίζω κι άλλα στελέχη κομμάτων αλλά και Υπουργοί είναι σε θρονικές επιτροπές. Στη Μητρόπολη Ταμασού, όταν εγώ είχα φθάσει δεν υπήρχαν κουκουλοφόροι και οι υπό εξέταση μοναχοί ήταν εκεί. Βρισκόταν σε εξέλιξη εκκλησιαστικό δικαστήριο. Δεν ήμουν μόνος μου εκεί. Βρισκόταν και η υπόλοιπη θρονική επιτροπή, δικηγόροι, κι άλλοι ιερωμένοι. Μην προσπαθείτε να μου φορτώσετε περισσότερες ευθύνες.. ναι ήταν εκεί η Αστυνομία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρίστου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top