ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινοτάρχης Ορόκλινης για τάφο - Οπλοστάσιο στο «T»: Η συνομιλία του «υπόπτου» με εργαζόμενο - Σε ποιον ανήκε ο τάφος

Κοινοτάρχης Ορόκλινης για τάφο - Οπλοστάσιο στο «T»: Η συνομιλία του «υπόπτου» με εργαζόμενο - Σε ποιον ανήκε ο τάφος

Η εύρεση οπλισμού και εκρηκτικών στο νεκροταφείο της Ορόκλινης , προκάλεσε ανησυχία στο δημόσιο αίσθημα ασφάλειας, παρότι η Αστυνομία μέσα από συντονισμένη επιχείρηση κατάφερε να συλλάβει επ΄αυτοφώρω ένα από τα άτομα που εμπλέκονται και ένα δεύτερο στην συνέχεια .

Ο κοινοτάρχης της Κοινότητας Ορόκλινης, Νεόφυτος Φακοντής μιλώντας στο ThemaOnline αποκάλυψε ότι η Αστυνομία παρακολουθούσε καιρό πριν τις κινήσεις των υπόπτων, καθώς υπήρξαν πληροφορίες.

Μυστική επιχείρηση

Ο ίδιος ο Κοινοτάρχης όσο και το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν γνώριζαν για την επιχείρηση της Αστυνομίας. Οπως εξηγεί ο κ.Φακοντής το έμαθαν εκ των υστέρων όταν ήδη το νεκροταφείο γέμισε με περιπολικά.

«Εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε η Αστυνομία μας ενημέρωσε για την επιχείρηση στο νέο κοιμητήριο της Ορόκλινης. Ένας υπάλληλος του κοινοτικού Συμβουλίου ο οποίος περνούσε από την περιοχή με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι υπάρχουν παρά πολλά αυτοκίνητα της Αστυνομίας στο κοιμητήριο. Οπότε πήγα εκεί. Ήταν γύρω στις 2.30 το μεσημέρι και πράγματι ήταν αρκετά αυτοκίνητα της αστυνομίας, το συνεργείο για τα δακτυλικά αποτυπώματα, των πυροτεχνουργών, ειδικοί σκύλοι και πραγματοποιούσαν έρευνες»

«Κατέφθασε και ένα ρυμουλκό , φόρτωσε ένα όχημα το οποίο ήταν το αυτοκίνητο το οποίο θα διακινούσε τον οπλισμό και όλα αυτά μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό σταθμό Ορόκλινης. Μίλησα με τον επικεφαλής αξιωματικό εκεί, ο οποίος με ενημέρωσε ότι κάνουν μια έρευνα όπου μετά από πληροφορίες συνέλαβαν επ' αυτοφώρω ένα άτομο. Το άτομο αυτό κρατούσε ένα σάκο ο οποίος περιείχε κάποια όπλα και εκρηκτικά. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα σε ένα τάφο,ο οποίος ήταν μαρμάρινος, κλειστός με πλάκα . Όταν σήκωσαν την πλάκα, βρήκαν μέσα και άλλο οπλισμό, με αντιαρματικά βλήματα κτλ. Εμείς ως Κοινοτικό Συμβούλιο σε καμία περίπτωση δεν είχαμε ενημερωθεί από την αστυνομία και καλά έπραξε η αστυνομία. Διότι όπως αντιλαμβάνεστε είναι λεπτά θέματα όπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει κίνδυνος διαρροής των πληροφοριών , έτσι ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα»

Η συνομιλία του υπόπτου με εργαζόμενο στο κοιμητήριο

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκείνη την μέρα (20/5), είχε τελεστεί κηδεία στο εν λόγω κοιμητήριο , με αρκετό κόσμο. Επιπρόσθετα στο σημείο βρισκόταν και συνεργείο του Κοινοτικού Συμβουλίου όπου εκτελούσε έργα.

«Εκείνη την ήμερα πριν την επιχείρηση εργαζόταν στο σημείο προσωπικό-συνεργείο του δήμου όπου κατασκεύαζε και έκανε επέκταση τάφο για μελλοντική χρήση. Όταν αποχώρησαν όλοι έμεινε ένας υπάλληλος για να ραντίσει το μπετόν. Κάποια στιγμή μπήκε ένα όχημα μέσα στο κοιμητήριο, προσέγγισε τον υπάλληλο και τον ρώτησε τι κάνει. Ο υπάλληλος του απάντησε ότι «εγώ δουλεύω εσύ τι κάνεις»; και ο ύποπτος «του απάντησε ήρθα στο κοιμητήριο» και αποχώρησε.

Εκ των υστέρων και μετά την επιχείρηση αντιληφθήκαν οι υπάλληλοι ότι ο μέχρι τότε «ύποπτος» είχε προγραμματίσει εκείνη τη χρονική στιγμή να πραγματοποιήσει το σχέδιο του αλλά επειδή «είδε ότι είχε άτομα έφυγε και επέστρεψε μετά για να ολοκληρώσει αυτό που ήθελε να κάνει».

Σε ποιον ανήκει ο τάφος;

Σε ερώτηση εάν ο ιδιοκτήτης του τάφου έχει σχέση με το περιστατικό ο κ.Φακοντής απάντησε:

«Ο ιδιοκτήτης τάφου δεν έχει σχέση. Αυτός ο τάφος είναι από τους πρώτος που δόθηκε όταν έγινε το κοιμητήριο, είναι στην ανατολική πλευρά του κτιρίου δίπλα από την περίφραξη. Ο τάφος δόθηκε σε μια οικογένεια όπου στα 42 του χρόνια έθαψαν το γιο τους το 2012, μετά από 8 μήνες πέθανε η μητέρα του και μετά από 3 χρόνια ο πατέρας του. Χάθηκε όλη η οικογένεια δεν έμεινε κάποιος να έχει σχέση με τον τάφο. Ωστόσο φίλη της οικογένειας πρέπει να φροντίζει τον τάφο γιατί το καντήλι συνήθως είναι αναμμένο».

Όπως εξηγεί ο Κοινοτάρχης «Οφείλουμε να πούμε όμως ότι και κάθε μέρα να πηγαίνει κάποιος να φροντίζει κάποιο τάφο, δεν μπορεί να καταλάβει ότι ανοίχτηκε και ότι από κάτω έχει οπλισμό. Διότι κανένας δεν ανοίγει την πλάκα του τάφου. Και τώρα να πας δεν καταλαβαίνεις ότι η συγκεκριμένη πλάκα μετακινήθηκε».

Ο κ.Φακοντής τόνισε ότι «Δεν υπήρξαν παρόμοια περιστατικά στη περιοχή», ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται ότι η οικογένεια του ενός ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση , ασχολείται με την τέλεση κηδειών και τάφων.

Φύλαξη κοιμητηρίων και οι ανάγκες ενίσχυσης της Αστυνομίας

Για την φύλαξη των κοιμητηρίων ανέφερε ότι δεν υπάρχει καθώς «Δεν μπορεί να είναι ένα άτομο 24ωρες να φυλάει το κοιμητήριο», ενώ το κόστος για να το αναλάβει εταιρεία είναι μεγάλο. 

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης καλεί την κυβέρνηση, το Υπ.Δικαιοσύνης και την Αστυνομία

«Να ζητήσουν άμεσα από τη Βουλή από τα κόμματα να δώσουν εξουσίες στην Αστυνομία διότι τα χέρια τους είναι δεμένα. Να ενισχύσουν το προσωπικό της Αστυνομίας, το οποίο είναι πολύ λίγο για να καλύψει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν ώστε ο πολίτης να νιώσει το αίσθημα ασφάλειας , όπως το ένιωθε κάποτε. Έχει αυξηθεί ο πληθυσμός της Κύπρου , έχουμε ξένους, μετανάστες και πέρα από τα πιο πάνω έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την νεανική παραβατικότητα , τους ανθρώπους του υποκόσμου, τους τρομοκράτες»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top