ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τραπέζι την Δευτέρα οι διαφωνίες

Στο τραπέζι την Δευτέρα οι διαφωνίες

Καθοριστικό μήνα για την πορεία των διαπραγματεύσεων χαρακτήρισε το Νοέμβριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε κομβικό σημείο.

Μιλώντας στο Ρικ, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι με την εντατικοποίηση των συναντήσεων των ηγετών των δύο κοινοτήτων και τις εξελίξεις στην Τουρκία, θα μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σε ερώτηση εάν ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζών Κέρι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο μέσα στο Νοέμβριο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι θα υπάρξουν αρκετές επισκέψεις αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε ημερομηνίες.

Για τη συνάντηση τη Δευτέρα των ηγετών των δύο κοινοτήτων ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα τεθεί ενώπιον τους το κοινό έγγραφο με τα σημεία επί των οποίων υπάρχει διαφωνία και το οποίο ετοιμάζουν οι δύο διαπραγματευτές.

Βάσει του εγγράφου, είπε ο εκπρόσωπος, οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακκιντζί, θα αξιολογήσουν την κατάσταση πραγμάτων και θα δώσουν οδηγίες για τα επόμενα βήματα μέχρι την επόμενη συνάντησή τους στο τέλος Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε ότι θα γίνει επίσης συζήτηση για την Ad hoc τεχνική επιτροπή που έχει συμφωνηθεί για την προετοιμασία της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου στη βάση του πρωτοκόλλου δέκα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top