ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οριστικό! 26 χρόνια φυλάκιση στον βιαστή γυναικολόγο από την Λάρνακα - Πώς βίαζε τα θύματα του!

Οριστικό! 26 χρόνια φυλάκιση στον βιαστή γυναικολόγο από την Λάρνακα - Πώς βίαζε τα θύματα του!

Το Δικαστήριο απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό του Ευστάθιου Ευσταθίου συνηγόρου υπεράσπισης του γυναικολόγου ότι είχε περιορισμένη αντίληψη λόγω ψυχικών προβλημάτων που είχε.

Το Ανώτατο Δικαστήριο στη Λευκωσία απέρριψε σήμερα την έφεση που υπέβαλε ο γυναικολόγος Στέλιος Στυλιανού από τη Λάρνακα, προσβάλλοντας το ύψος της 26χρονης ποινής που του επιβλήθηκε για πληθώρα σεξουαλικών αδικημάτων εις βάρος ασθενών του, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2010 και Οκτωβρίου 2011.
 
Σύμφωνα με πηγές της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας σήμερα το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που επιβλήθηκε στις 29 Μαρτίου 2012, για ποινή φυλάκισης 26 χρόνων στον γυναικολόγο.
 
Το Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του γυναικολόγου επιβεβαιώνοντας ότι ενόψει της συνολικής αξιόποινης συμπεριφοράς του καταδικασθέντος, η ποινή των 26 χρόνων που του επιβλήθηκε είναι αυστηρή, δεν είναι όμως υπερβολική. Ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή η οποία είναι η μεγαλύτερη που επιβλήθηκε σε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων.
 Απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό ότι λόγω της ηλικίας του γυναικολόγου, σήμερα είναι 60 χρόνων, η ποινή των 26 χρόνων ήταν εξοντωτική.
 
Το τριμελές Εφετείο στην απόφαση του ανέφερε ότι σε περιπτώσεις τέτοιας σοβαρότητας προέχει η ανάγκη για αποτροπή και δεν λαμβάνεται υπόψη σε μεγάλο βαθμό η ηλικία. Εκρινε ότι υπήρχαν πολλοί επιβαρυντικοί παράγοντες με πρώτιστο την ιδιότητα του ως γιατρός και το γεγονός ότι υπήρχε προσεκτικός προσχεδιασμός με σοβαρά ψεύδη και παραπλανήσεις με τις οποίες οδηγούσε τα θύματα του με δόλιο τρόπο σε νάρκωση, προφασιζόμενος ότι χρειάζονταν χειρουργική επέμβαση. Η αχρείαστη αυτή νάρκωση από μόνη της είναι σοβαρή επέμβαση επί του σώματος των θυμάτων.  

Επί πλέον το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι τα θύματα υπέστησαν σεξουαλικό εξευτελισμό αφού φωτογραφήθηκαν από τον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν σε νάρκωση και στη συνέχεια αναγκάστηκαν να δουν τον εαυτό τους να απεικονίζεται σε φωτογραφίες με τον γυναικολόγο να εκτονώνει στο γυμνό τους σώμα τις σεξουαλικές του διαστροφές.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο αφού χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του γυναικολόγου ως εκστρατεία βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων απέρριψε την εισήγηση του συνηγόρου υπεράσπισης ότι θα πρέπει να ληφθεί ως ελαφρυντικός παράγοντας το γεγονός ότι καταστράφηκε επαγγελματικά. Αντίθετα ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, εισηγήθηκε ότι το γεγονός ότι ο γυναικολόγος απώλεσε την επαγγελματική του άδεια δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη αφού ήταν επιλογή του να μετατρέψει την κλινική του σε χώρο σεξουαλικής εκτόνωσης εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη των ασθενών του και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο επάγγελμα του.
 
Το Δικαστήριο σημείωσε ότι πρόκειται για μια ιδιάζουσα και πρωτοφανής περίπτωση κυρίως ενόψει του μεγάλου αριθμού των θυμάτων του γυναικολόγου, που ανέρχεται στις 35 γυναίκες εκ των οποίων δύο ήταν ανήλικες. Χαρακτηριστικά ο κ. Αριστείδης ανέφερε στον Δικαστήριο δεν είναι υπερβολική η ποινή των 26 χρόνων που επιβλήθηκε στον γυναικολόγο αλλά υπερβολικός είναι ο αριθμός των θυμάτων γεγονός που πρέπει να αντανακλάται στην ποινή.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε στις 29 Μαρτίου 2012 στη Λάρνακα επέβαλε ποινή φυλάκισης 26 χρόνων στον 57χρονο γυναικολόγο Στέλιο Στυλιανού από την Λάρνακα, ο οποίος είχε διαπράξει πληθώρα σεξουαλικών αδικημάτων εις βάρος ασθενών του και τον βρήκε ένοχο, ύστερα από δική του παραδοχή, σε 44 συνολικά κατηγορίες, που αφορούσαν 35 συνολικά γυναίκες, Κύπριες και αλλοδαπές.

Από τις 44 συνολικά κατηγορίες, οι έξι αφορούσαν βιασμούς, οκτώ περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης, 20 για άσεμνη επίθεση και 10 για σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ασθενών του, μεταξύ των οποίων και μία 15χρονη τότε κοπέλα.

Αρχικά ο γυναικολόγος αντιμετώπιζε 165 κατηγορίες για βιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση και άσεμνη επίθεση κατά ασθενών του. Ωστόσο αφού παραδέχθηκε ενοχή σε 44 κατηγορίες, η Κατηγορούσα Αρχή απέσυρε τις υπόλοιπες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2011 όταν μια ασθενής του ξύπνησε ξαφνικά από νάρκωση και βρήκε τον γυναικολόγο γυμνό να απομακρύνεται από κοντά της. Η ασθενής μετέβη στον Αστυνομικό σταθμό Αραδίππου και κατήγγειλε την υπόθεση ενώ μετά τη σύλληψη του γυναικολόγου και άλλες γυναίκες μετέβησαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν τον 57χρονο.

Ολα τα αδικήματα διαπράχθηκαν στην κλινική που διατηρούσε ο γυναικολόγος στην Αραδίππου σε διάφορες ημερομηνίες από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top