ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανοί βουλευτές μπαίνουν σε βάρκα, όπως οι πρόσφυγες

Γερμανοί βουλευτές μπαίνουν σε βάρκα, όπως οι πρόσφυγες

Αίσθηση προκαλεί η κίνηση δεκάδων γερμανών βουλευτών να επιβιβαστούν σε βάρκα που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες και να μπουν στο ποτάμι του Βερολίνου.

Λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα, γερμανοί βουλευτές προχώρησαν σε μια τολμηρή όσο και συμβολική κίνηση.

Επιβιβάστηκαν σε μία φουσκωτή βάρκα, όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να περάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, και διέσχισαν τον ποταμό Σπρέε που περνάει μέσα από το Βερολίνο.

Ο στόχος τους ήταν να δουν και να βιώσουν, έστω και κατά προσέγγιση, την περιπέτεια των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις εστίες τους και αναζητούν ελπίδα στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη βάρκα προορίζεται για 30 άτομα, ωστόσο πολλές φορές εντοπίζεται με περισσότερους από 120 επιβάτες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top