ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τις εν εξελίξει συνομιλίες στο Κυπριακό και τους στόχους του καθώς και οι κινήσεις του μετά τη διαρροή εγγράφου που δόθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, η προσωπική παρέμβαση του Προέδρου για το ζήτημα του ΓΕΣΥ, ο παγκόσμιος συναγερμός που κήρυξε ο ΠΟΥ για τον ιό Ζίκα, η απόφαση για επιβολή ΦΠΑ στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς για τις υπηρεσίες τους , η εξάωρη στάση εργασίας των νοσηλευτών μελών της ΠΑΣΥΔΥ την ερχόμενη Δευτέρα, και τα όσα ανέφερε ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ενώπιον του Κακουργιοδικείου είναι τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η “Αλήθεια”, με κύριο τίτλο “Η διαρροή προκαλεί αλλαγή πρακτικής”, γράφει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προβληματίζεται κατά πόσον θα προχωρήσει σε κατ` ιδίαν ενημερωτικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά το περιστατικού διαρροής εγγράφου που επιδόθηκε στους αρχηγούς κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου. Αλλού αναφέρεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρεμβαίνει προσωπικά για το θέμα του ΓΕΣΥ. Αλλού αναφέρει πως μετά τους Κάρογιαν, Μ. Κυπριανού και Χρ. Πατσαλίδη και η Αθηνά Κυριακίδη δεν θα συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΔΗΚΟ.

“Η Σημερινή” δημοσιεύει στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Στόχος μου να ικανοποιήσουν όσους είπαν ``όχι`”, συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Διευθυντή του εκδοτικού οίκου “Δίας” Χρύσανθο Τσουρούλλη, στην οποία ανέφερε πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσει τις ανησυχίες εκείνων που απέρριψαν το σχέδιο Ανάν. Αλλού αναφέρει πως αλαλούμ προκλήθηκε από τη διαρροή εγγράφου που δόθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Επίσης γράφει πως ύψιστος είναι ο συναγερμός που κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον ιό Ζίκα.

“Ο Φιλελεύθερος”, με κύριο τίτλο “Βάζουν ΦΠΑ στην εκπαίδευση”, αναφέρει πως άνω κάτω είναι οι εκπαιδευτικοί μετά από οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών (Τμήμα Φορολογίας) ότι θα επιβάλλεται ΦΠΑ “στην προσφορά υπηρεσιών εκπαίδευσης”, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Αλλού κάνει λόγο για πολύ μεγάλο φαγοπότι στον Συνεργατισμό. Επίσης αναφέρει πως ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή τους οι δυο αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που καταδικάστηκαν για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, βρίσκονται τυπικά στην Υπηρεσία και πληρώνονται από τα κρατικά ταμεία με τον μισό μισθό τους.

Η “Χαραυγή” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Εργοδότης φύσει και θέσει ο Αβέρωφ”, πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου “μίλησε ως κατ` εξοχήν εκπρόσωπος της εργοδοτικής τάξης εναντίον των εργαζομένων συνολικά”. Αλλού αναφέρει πως ο κλάδος νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ προχωρεί σε εξάωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα. Αλλού σημειώνει πως έρευνα για την αποστολή απόρρητων στοιχείων στην Deutsche Telekom και αν προκύπτει ζήτημα με τη διαδικασία για ιδιωτικοποίηση της CYTA αρχίζει ο Γενικός Ελεγκτής.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, με κύριο τίτλο “Επανασχεδιάζοντας τον τουρισμό του νησιού”, αναφέρεται σε νέα στρατηγική για τον τουρισμό με νομοθετικές μεταρρυθμίσεις και αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Αλλού αναφέρει πως ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας έχει επιστρέψει 0,5 εκ. ευρώ που είχε πάρει από μίζες. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως το πακέτο των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων για την ΕΕ θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, να είναι πιο ασφαλές και πιο ευημερές στην `Ενωση.

Η εβδομαδιαία οικονομική και πολιτική εφημερίδα “Οικονομική Καθημερινή” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Απόθεμα κεφαλαίων ζητά η Κεντρική από τράπεζες”, πως σε συνεχή κατάσταση ετοιμότητας θα πρέπει να βρίσκονται τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κύπρο, αφού οι κεφαλαιακές απαιτήσεις που προβάλλουν οι επόπτες συνεχώς θα αυξάνονται. Επίσης αναφέρει πως το μίνι ΓΕΣΥ θα μείωνε τις ουρές στα νοσοκομεία. Αλλού γράφει πως ο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε μεταθέτει την ευθύνη για το μομέντουμ της λύσης στους ηγέτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top