ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λούκας Ματάκιας: Ο παιδεραστής που έκανε like στη φωτογραφία του παιδιού σας!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λούκας Ματάκιας: Ο παιδεραστής  που έκανε like στη φωτογραφία του παιδιού σας!

Έκλεψαν τις εντυπώσεις για άλλη μία φορά οι λειτουργοί στο Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου. Με ένα έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο στέλνουν μήνυμα προς όλους του γονείς, να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα Social Μedia.

Επιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη 

Οι διαχειριστές των επίσημων  Social Μedia της Αστυνομίας Κύπρου, δηλαδή οι λειτουργοί του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, με αφορμή τη νέα σύλληψη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας (Διαβάστε ΕΔΩ) προειδοποιούν για άλλη μία φορά τους γονείς , για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Η Αστυνομία αναφέρει:

Ο κάθε ένας από εμάς, αναμφίβολα είναι ελεύθερος να αναρτά φωτογραφικό υλικό από τις προσωπικές ή τις οικογενειακές του στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ως γονείς όμως πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το φαινόμενο της ανάρτησης φωτογραφιών των ανήλικων παιδιών μας στο διαδίκτυο.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους εκτός από παιδιά που είναι σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις, φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους (π.χ. στην παραλία, στο μπάνιο κ.λπ.), ή φωτογραφίες παιδιών με μαγιό ή ελαφριά ενδυμασία.

Ως εκ τούτου, ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να τις δει, να τις αντιγράψει και να τις φυλάξει στα αρχεία του. Οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να τύχουν αλλοίωσης και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν άλλους κίνδυνους γενικότερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕ



Πώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Πώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Ενώ διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, στα κομματικά επιτελεία αιωρείται ένας μεγάλος προβληματισμός για τις επιλογές τις οποίες θα κάνουν οι ψηφοφόροι, στην κάλπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top